Περιορισμούς στο online στοίχημα ετοιμάζει η Γεωργία

Οι αρμόδιες Αρχές στη Γεωργία εξετάζουν συνεχώς νέους τρόπους, προκειμένου να ανακόψουν την επέλαση του online στοιχήματος, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει βλάψει αρκετούς παίχτες και έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα εθισμού. Η νέα πρωτοβουλία των Αρχών έχει τη μορφή ενός νομοσχεδίου, το οποίο εξετάζει την απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων, αλλά και σημαντικούς περιορισμούς στις οικονομικές συναλλαγές με τις στοιχηματικές ιστοσελίδες του εξωτερικού.

Θυμίζουμε ότι το online στοίχημα είναι νόμιμο στη Γεωργία. Μαζί με τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος, όμως, δραστηριοποιούνται στη χώρα και πολλές που δεν έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η αγορά του online στοιχήματος (νόμιμη και παράνομη) να αναπτυχθεί ραγδαία μέσα στο 2017 και να προκαλέσει πολλά προβλήματα στους παίχτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τζίροι των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα έχουν ξεπεράσει αυτούς των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων!

 

Οι νέοι περιορισμοί στην αγορά της Γεωργίας

Εφόσον το νέο νομοσχέδιο υπερψηφιστεί και γίνει νόμος θα φέρει δύο νέες απαγορεύσεις στην αγορά στοιχήματος της Γεωργίας. Ο πρώτος από αυτούς αφορά στην διαφημιστική προβολή των εταιρειών στοιχήματος. Συγκεκριμένα, θα απαγορευτεί κάθε διαφημιστική προβολή σε κάθε Μέσο, με μόνη εξαίρεση τις αθλητικές χορηγίες.

Παράλληλα, ο νέος νόμος θα απαγορέψει τις τραπεζικές συναλλαγές με εταιρείες στοιχήματος του εξωτερικού που δε διαθέτουν άδεια. Μέχρι σήμερα, οι αρμόδιες Αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε δραστικά μέτρα περιορισμού της δράσης αυτών των εταιρειών στη χώρα και το συγκεκριμένο αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πλήγμα στον παράνομο στοιχηματισμό.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, τέλος, σκοπός του νέου νόμου είναι να μειώσει τον αριθμό των ενεργών παιχτών στη χώρα. Σήμερα, οι παίχτες αυτοί υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 500.000 (σε μια χώρα με πληθυσμό 3,8 εκατομμυρίων κατοίκων) και τα προβλήματα του εθισμού στον τζόγο έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, απαιτώντας δραστικά μέτρα από την κυβέρνηση.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.