ΗΠΑ: Υπέρ νέου ομοσπονδιακού νόμου για το στοίχημα ο κομισάριος του NBA

Ο Adam Silver, κομισάριος του NBA, του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη, τάχθηκε για μια ακόμη φορά υπέρ της κατάργησης του ομοσπονδιακού νόμου του 1992 (του γνωστού PASPA), που απαγορεύει συνολικά τον στοιχηματισμό σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Ο κομισάριος, όμως, διαφώνησε με άλλες πλευρές που ζητούν κατάργηση του νόμου και ζήτησε ένα νέο ομοσπονδιακό νόμο.

Το μεγάλο θέμα τους τελευταίους μήνες στην (ανύπαρκτη) στοιχηματική αγορά των ΗΠΑ είναι, βέβαια, ο δικαστικός αγώνας που δίνει η Πολιτεία του New Jersey, προκειμένου να καταργηθεί ο νόμος PASPA και κάθε Πολιτεία να μπορεί να αποφασίσει μόνη της για το άνοιγμα της αγοράς στοιχήματος εντός των συνόρων της. Ενώ, όμως, το New Jersey ζητά να αποκτήσει κάθε Πολιτεία το δικαίωμα ψήφισης δικών της νόμων για το στοίχημα, ο Adam Silver ζητά ένα νέο ομοσπονδιακό νόμο.

 

Ένας νόμος για ολόκληρη τη χώρα

Ο Silver δικαιολογεί την πρότασή του, λέγοντας ότι, στην περίπτωση που κάθε Πολιτεία θα αποκτήσει το δικαίωμα νομοθέτησης στον συγκεκριμένο τομέα, τότε θα ισχύουν διαφορετικά πράγματα σε κάθε Πολιτεία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μια κοινή αγορά στοιχήματος που θα μπορεί να αναπτυχθεί με φυσιολογικούς ρυθμούς. Αντίθετα, ένας ομοσπονδιακός νόμος που θα είναι πιο σύγχρονος από τον PASPA του 1992 και θα φροντίζει να νομιμοποιεί τον στοιχηματισμό υπό προϋποθέσεις και θα προστατεύει το σύνολο του αμερικανικού λαού, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικός. Αυτό που προτείνει ουσιαστικά ο Silver είναι, όχι 50 διαφορετικοί νόμοι για 50 διαφορετικές Πολιτείες, αλλά ένας κοινός νόμος για κάθε Πολιτεία που επιθυμεί να νομιμοποιήσει το στοίχημα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.