Ενισχύονται οι προσπάθειες για την καταπολέμηση του εθισμού στην Καμπέρα

Οι τοπικές Αρχές της Καμπέρα, πρωτεύουσας της Αυστραλίας, σκοπεύουν να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους στους τομείς της καταπολέμησης του εθισμού στον τζόγο και της προστασίας των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και οι αρμόδιοι δημιούργησαν μια νέα επιτροπή, η οποία θα αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Η νέα επιτροπή έχει σκοπό να μειώσει τις επιλογές τυχερών παιχνιδιών που βρίσκονται στην Καμπέρα, αλλά και να ενισχύσει το πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού από τα τυχερά παιχνίδια.

Με άλλα λόγια, θα έρθουν περιορισμοί στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Καμπέρα, αλλά οι περιορισμοί αυτοί θα αφορούν μόνο στον επίγειο τομέα. Στόχος των αρμοδίων είναι να μειώσουν την επαφή των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων με τα τυχερά παιχνίδια, αλλά και τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο.

 

Τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν στην Καμπέρα

Η νέα επιτροπή θα αναλάβει να μειώσει τους κινδύνους που έχουν οι παίχτες να εθιστούν στον τζόγο, αλλά και να ενισχύσει τη βιωσιμότητα του τομέα τυχερών παιχνιδιών. Αρχικά, θα ληφθούν μέτρα για τη μείωση των αδειών που έχουν επιχειρήσεις για να προσφέρουν φρουτάκια, με στόχο να απομείνουν μόνο 3.500. Επιπλέον, θα τεθούν σε ισχύ νέοι περιορισμοί, όπως το ανώτατο όριο πονταρίσματος στα 5 δολάρια και το ανώτατο όριο καταθέσεων στα 100 δολάρια.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι έχουν αναλάβει να ενισχύσουν το πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού από τα τυχερά παιχνίδια. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί εδώ και καιρό στην Καμπέρα, αλλά οι υπεύθυνοι δεν είναι 100% ικανοποιημένοι με τη λειτουργία του, ειδικά στους τομείς της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης.

Η συγκεκριμένη επιτροπή, τέλος, θα συνεχίσει να εργάζεται και μετά το πέρας των παραπάνω εργασιών. Πρόεδρός της είναι ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Καμπέρα, ενώ στα μέλη της συγκαταλέγονται μέλη τοπικών συλλόγων, όπως οι Canberra Bowling Club, Canberra Irish Club και Canberra Labor Club.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.