Κανόνες κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ετοιμάζει η Ε.Ε.Ε.Π.

Τα στελέχη της Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) εργάζονται πυρετωδώς αυτή την εποχή, προκειμένου να καλύψουν όλες τις εκκρεμότητες πριν το ντεμπούτο της ανανεωμένης αγοράς online τυχερών παιχνιδιών, και στις υποχρεώσεις τους έρχεται να προστεθεί μία ακόμα. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε μια νέα ομάδα εργασίας, η οποία θα αναλάβει να δημιουργήσει κανόνες για την αποτροπή περιστατικών ξεπλύματος μαύρου χρήματος και χρηματοδότησης εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η συγκεκριμένη πτυχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς πολλοί είναι αυτοί που μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ιδιαιτερότητες των online τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν παράνομες πράξεις. Για αυτό το λόγο, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αποτροπής τέτοιων περιστατικών και να δημιουργηθεί εγκαίρως.

 

Οι εργασίες της Ε.Ε.Ε.Π. πάνω στον τομέα του μαύρου χρήματος

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π., Δημήτρης Ντζανάτος, ξεκίνησε τις διαδικασίες δημιουργίας μιας ομάδας εργασίας, που θα αναλάβει το έργο να δημιουργήσει ένα πλαίσιο μέτρων και κανόνων που θα αποτρέπουν συμπεριφορές όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η χρηματοδότηση εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων. Ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π., μάλιστα, έδωσε ως καταληκτική ημερομηνία για τη δημιουργία του πλαισίου την 9η Ιουλίου.

Σκοπός της ομάδας εργασίας είναι να δημιουργήσει ένα εγχειρίδιο ελέγχου εφαρμογής μέτρων κατά των παραπάνω παράνομων δραστηριοτήτων. Το εν λόγω εγχειρίδιο θα χρησιμοποιείται έπειτα από το Σώμα Ελεγκτών Παιγνίων της Ε.Ε.Ε.Π., ώστε να πραγματοποιούν με αποτελεσματικότητα τους ελέγχους για περιστατικά ξεπλύματος μαύρου χρήματος και παράνομων χρηματοδοτήσεων.

Με άλλα λόγια, οι ελεγκτές θα έχουν στη διάθεσή τους ένα σαφές πλαίσιο κανόνων και μέτρων, το οποίο θα χρησιμοποιούν για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο. Συγκεκριμένα, θα έχουν στη διάθεσή τους τις κατηγορίες ελέγχου, τους τρόπους συλλογής και ανάλυσης στοιχείων και άλλες παραμέτρους που θα τους βοηθούν στο έργο τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.