Κατά του υψηλού φόρου στα φρουτάκια νέα έρευνα στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει μια σειρά από τυχερά παιχνίδια, όπως τα φρουτάκια και το πόκερ, και οι αρμόδιοι αποφασίζουν αυτές τις ημέρες για τους κανονισμού που θα διέπουν τη νέα αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας. Ανάμεσα στα πιο αμφιλεγόμενα θέματα, όμως, βρίσκεται αυτό της φορολογίας, με τις έως τώρα προτάσεις θα θεωρούνται υπερβολικές και ικανές να προκαλέσουν προβλήματα, ήδη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της αγοράς.

Μια νέα έρευνα, μάλιστα, τάσσεται κατά του υψηλού φόρου στα φρουτάκια και στα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια, με την αιτιολογία ότι με αυτόν τον τρόπο τα νόμιμα τυχερά παιχνίδια θα είναι λιγότερο ελκυστικά στους παίχτες, οι οποίοι θα έχουν έναν επιπλέον λόγο να επιλέξουν παράνομες εναλλακτικές.

 

Η έρευνα για τις επιπτώσεις του υψηλού φόρου στα φρουτάκια

Συγκεκριμένα, μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ανταγωνιστικής Οικονομίας του Ντίσελντορφ (DICE), μετά από αίτηση των εμπορικών φορέων της αγοράς τυχερών παιχνιδιών (DSWV και DOCV), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υποχρέωση των νόμιμων παρόχων να πληρώνουν υψηλούς φόρους θα καταστήσει λιγότερο ελκυστικά τα νόμιμα τυχερά παιχνίδια και θα δώσει σημαντικό προβάδισμα στα παράνομα.

Η έρευνα ξεκίνησε να πραγματοποιείται μετά την πρόταση των αρμοδίων για φόρο 8% επί του τζίρου στα φρουτάκια που θα νομιμοποιηθούν. Αν και ο νόμος που απελευθερώνει την αγορά δεν κάνει λόγο για τη φορολογία, οι αρμόδιοι εξετάζουν το συγκεκριμένο ποσοστό και πολλοί θεωρούν ότι ο φόρος έχει ήδη κλειδώσει στο 8%.

Σύμφωνα με την έρευνα του DICE, όμως, ο συγκεκριμένος φόρος είναι εξαιρετικά υψηλός και θα προκαλέσει προβλήματα στη νεότευκτη αγορά. Άλλωστε, οι πάροχοι τυχερών παιχνιδιών θα αναγκαστούν να αναπληρώσουν τα μεγάλα ποσά που θα καλούνται να πληρώσουν με μειωμένα περιθώρια κέρδους προς τους παίχτες, γεγονός που θα κάνει το παιχνίδι στα νόμιμα φρουτάκια λιγότερο ελκυστικό. Με άλλα λόγια, πολλοί Γερμανοί παίχτες θα προτιμήσουν να παίξουν σε παράνομα τυχερά παιχνίδια, τα οποία θα υπόσχονται να τους ανταμείψουν με μεγαλύτερα κέρδη, και όχι στα νόμιμα, που θα περιορίζουν τα ποσά που μπορούν να διεκδικήσουν.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.