ΣΥΡΙΖΑ: “Ευθύνη της ΕΠΟ το παράνομο στοίχημα και οι στημένοι αγώνες”

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν, μέσω ερώτησής τους στη Βουλή, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τα φαινόμενα στημένων αγώνων και παράνομου στοιχηματισμού στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Την ερώτηση, η οποία κατατέθηκε προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπογράφουν 22 βουλευτές.

 

“Πέπλο αδιαφάνειας”

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης, η ΕΠΟ και οι προηγούμενες διοικήσεις της έχουν οδηγήσει το πρωτάθλημα στο παράνομο στοίχημα και στους στημένους αγώνες, μέσω των χειρισμών τους και των αδυναμιών τους. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται το εξής: “Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του τύπου, πέπλο αδιαφάνειας σκεπάζει σχεδόν το σύνολο των ενεργειών των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΠΟ, ενώ στο περιθώριο αυτών ‘ανθούν’ και διαπλέκονται ο παράνομος στοιχηματισμός (παράνομο στοίχημα) και οι στημένες αναμετρήσεις με τον κιτρινισμό των οπαδικών εντύπων και την αμφιλεγόμενη διαιτησία”.

Παράλληλα, οι βουλευτές ζήτησαν έλεγχο της ΕΠΟ για όσα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες, εξηγήσεις για τις χρηματικές ροές μεταξύ της ΕΠΟ και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, αλλά και αυτές μεταξύ της ΕΠ και της ταξιδιωτικής εταιρείας Eurostar – Travel Plan Α.Ε..

 

Οι βουλευτές που υπέγραψαν την ερώτηση

Οι 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψαν την ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή είναι οι εξής: Χρήστος Καραγιαννίδης, Γιώργος Ακριώτης, Σία Αναγνωστοπούλου, Χρήστος Αντωνίου, Γεωργία Γεννιά, Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Αννέτα Καββαδία, Φρόσω Καρασαρλίδου, Πέτρος Κωνσταντινέας, Θέμης Μουμουλίδης, Μάκης Μπαλαούρας, Γιώργος Ουρσουζίδης, Γιώργος Πάλλης, Γιώργος Πάντζας, Νίκος Παπαδόπουλος, Νίκος Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Ρίζος, Γιάννης Σαρακιώτης, Ελισάβετ Σκούφα, Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Ψυχογιός.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.