Έρχονται αυξημένοι φόροι για το online στοίχημα στη Δανία

Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αυξήσει τους φόρους που πληρώνουν οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος στη χώρα και έχει ήδη συμπεριλάβει την πρόταση στον προϋπολογισμό του νέου έτους, ο οποίος κατατέθηκε πρόσφατα στο Κοινοβούλιο. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση που πραγματοποιεί η Δανία από το 2012, όταν νομιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, μάλιστα, βασικός σκοπός της αύξησης της φορολογίας είναι να συγκεντρωθούν μεγαλύτερα ποσά για την αντιμετώπιση του εθισμού στον τζόγο.

 

Τα σχέδια της δανικής κυβέρνησης για τους φόρους των στοιχηματικών εταιρειών

Οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Δανία πληρώνουν σήμερα φόρο 20% επί των εσόδων τους. Μόλις, όμως, ο νέος νόμος τεθεί σε ισχύ, κατά τη διάρκεια του 2021, η φορολογία θα αυξηθεί στο 28% επί των εσόδων. Η αύξηση είναι αρκετά μεγάλη και υπολογίζεται πως θα αποφέρει επιπλέον περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία. Η κυβέρνηση, όμως, δικαιολογεί την αύξηση, θυμίζοντας ότι οι φόροι στα επίγεια τυχερά παιχνίδια είναι ακόμη πιο υψηλοί.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι τα επίγεια καζίνο πληρώνουν φόρο 45% επί των εσόδων τους, ενώ οι επιχειρήσεις που διατηρούν αυτόματα μηχανήματα (φρουτάκια κτλ.) πληρώνουν φόρο 41% επί των εσόδων τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, πάντως, ήδη έχουν βρεθεί οι τομείς της δημόσιας δομής που θα ενισχυθούν από τα αυξημένα έσοδα των φόρων. Προτεραιότητα θα έχουν οι δομές υγείας που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο, ενώ ακολουθεί ο υπόλοιπος τομέας υγείας και ο εκπαιδευτικός τομέας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.