Νέοι κανόνες για τις στοιχηματικές διαφημίσεις στην Κένυα

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Κένυα έδωσε στη δημοσιότητα τους νέους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν όλες οι διαφημίσεις στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών. Οι κανόνες αυτοί έχουν τεθεί άμεσα σε ισχύ και όλες οι νόμιμες επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών είναι αναγκασμένες να τους ακολουθούν κατά γράμμα – ειδάλλως, οι τιμωρίες θα είναι αυστηρές.

Βασικός στόχος των νέων αυτών κανόνων είναι να περιορίσουν τις στοιχηματικές διαφημίσεις, προστατεύοντας ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα παιδιά, αλλά και να προωθήσει περισσότερο το υπεύθυνο παιχνίδι και την ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους που κρύβουν τα τυχερά παιχνίδια.

 

Οι νέοι κανόνες για τις στοιχηματικές διαφημίσεις στην Κένυα

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι μόνες επιχειρήσεις που δικαιούνται να διαφημίζονται στην Κένυα είναι αυτές που έχουν εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια. Οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να καταθέτουν προς έγκριση στη ρυθμιστική Αρχή τις διαφημίσεις τους και να φροντίζουν, ώστε να καλύπτουν τρεις βασικές προϋποθέσεις: να περιέχουν μήνυμα για υπεύθυνο παιχνίδι, να μην εξιδανικεύουν τα τυχερά παιχνίδια και να αναφέρουν ρητά το όριο ηλικίας.

Παράλληλα, οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις δε θα μπορούν να μεταδίδονται κάθε ώρα της ημέρας. Οι “καθαρά” στοιχηματικές διαφημίσεις θα μπορούν να μεταδίδονται μόνο από τις 9 το βράδυ έως τις 6 τα ξημερώματα, ενώ οι διαφημίσεις με μηνύματα υπεύθυνου παιχνιδιού από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και οι δραστηριότητες κοινωνικής ευθύνης από τις 6 το πρωί έως τις 9 το πρωί. Τέλος, δεν επιτρέπεται η μετάδοση οποιουδήποτε είδους στοιχηματικής διαφήμισης από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ενώ απαγορεύονται και οι διαφημίσεις τέτοιου είδους σε προγράμματα που χαρακτηρίζονται παιδικά, θρησκευτικά ή οικογενειακά.

Η αρμόδια Αρχή, τέλος, ανακοίνωσε και άλλους κανόνες, που ισχύουν σε κάθε είδους στοιχηματική διαφήμιση, όπως η υποχρέωση το 20% του χρόνου ή του χώρου να αφιερώνεται στο υπεύθυνο παιχνίδι, καθώς και το να περιλαμβάνονται πληροφορίες για τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.