Διαψεύδουν οι εταιρείες στοιχήματος την εθελοντική απαγόρευση διαφημίσεων

Πριν μερικές ημέρες, το BBC ανέφερε σε ρεπορτάζ του ότι οι εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελούν μέλη της RGA (με άλλα λόγια, οι περισσότερες) συμφώνησαν μεταξύ τους να απαγορέψουν εθελοντικά την προβολή διαφημίσεων κατά τη διάρκεια ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων.

Ωστόσο, η RGA έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα, αναφέροντας ότι ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε μια τέτοια συμφωνία και πως οι εταιρείες δεν δεσμεύθηκαν για κάτι τέτοιο.

 

Για εθελοντική απαγόρευση μίλησε το BBC

Αναλυτικότερα, πριν μερικές ημέρες, το BBC επικαλέστηκε πληροφορίες για το ρεπορτάζ που ανέφερε πως οι εκπρόσωποι των κορυφαίων στοιχηματικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου συμφώνησαν να προχωρήσουν σε εθελοντική απαγόρευση της προβολής διαφημίσεων πριν το βράδυ, ειδικά κατά τη διάρκεια ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μάλιστα, η συμφωνία αφορά σε όλες τις μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων, με μόνη εξαίρεση τις ιπποδρομίες, και η συζήτηση ξεκίνησε ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες εταιρείες στοιχήματος της χώρας: τις Bet365, Ladbrokes και William Hill.

 

Διαψεύδει η RGA

Η RGA, από την πλευρά της, όμως, έσπευσε να διαψεύσει το ρεπορτάζ. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της RGA, Stella Dalton, το ενδεχόμενο μείωσης ή καθολικής απαγόρευσης των διαφημίσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας εξετάζεται, αλλά προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία ανάμεσα στα μέλη της RGA, πόσο μάλλον για την ολική απαγόρευση των διαφημίσεων.

Άσχετα, πάντως, από το τι συζήτησαν και αποφάσισαν οι στοιχηματικές εταιρείες, η είδηση που μετέδωσε το BBC, ότι δηλαδή οι στοιχηματικές διαφημίσεις θα εκλείψουν από τις μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων, είχε ως αποτέλεσμα οι μετοχές των μεγαλύτερων στοιχηματικών εταιρειών να χάσουν έως και το 4% της αξίας τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.