Αντιτίθεται στο νέο νόμο περί στοιχηματικών εσόδων η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αντιτίθεται σε ένα νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της χώρας και ο οποίος θα έχει ως αποτέλεσμα την εξάλειψη των εσόδων της που προκύπτουν από τον στοιχηματισμό. Συγκεκριμένα, η ΚΟΠ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να μεταφέρει τις συνδρομές από το στοίχημα στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ο οποίος φορολογείται), προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη του Δημοσίου.

Οι κορυφαίοι αθλητικοί οργανισμοί της Κύπρου, όπως η ΚΟΠ, δέχονται εισφορές από τα έσοδα των στοιχηματικών εταιριών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα και τα ποσά αυτά χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη υποδομών, αλλά και για την ενίσχυση των ποδοσφαιρικών ομάδων που χρωστούν στο κράτος.

 

Τα σχέδια της κυπριακής κυβέρνησης

Αυτή τη στιγμή, η ΚΟΠ λαμβάνει περίπου το 1,5% επί των κρατικών εσόδων από το στοίχημα, το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 700.000 ευρώ. Ένα 0,5% καταλήγει στα ταμεία του ΚΟΑ, ο οποίος τα μοιράζει σε διαφορετικές αθλητικές ομοσπονδίες. Η κυβέρνηση, όμως, επιθυμεί να καταργήσει το 1,% της ΚΟΠ και να μεταφέρει ολόκληρο το ποσό 2%, στον ΚΟΑ, ώστε να μοιράζεται ισόποσα στις ομοσπονδίες (παρά το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα έσοδα των στοιχηματικών εταιριών προέρχονται από το στοίχημα στο ποδόσφαιρο. 

 

Οι αντιδράσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Ωστόσο, η ΚΟΠ αντιδρά και καταγγέλλει ότι στόχος του κράτους είναι να βάλει χέρι και σε αυτά τα χρήματα, αφού ο ΚΟΑ φορολογείται κανονικά. Επιπλέον, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος της ΚΟΠ ανέφερε ότι μεγάλο μέρος των εσόδων της Ομοσπονδίας καταλήγει στα δημόσια ταμεία, αφού χρησιμοποιείται για να ξεπληρώσουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες τα χρέη τους προς το Δημόσιο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.