Εναλλακτικές για την αύξηση του στοιχηματικού φόρου συζητά η Ιρλανδία

Η Ιρλανδία αναζητά εναλλακτικές πηγές εσόδων μέσω της βιομηχανίας του στοιχήματος, προκειμένου να αποφύγει τελικά τον διπλασιασμό του φόρου από το 1% στο 2%. Όπως φαίνεται, οι αρμόδιοι θορυβήθηκαν από τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για την οικονομική ασφυξία πολλών επιχειρήσεων στον τομέα του στοιχήματος, η οποία θα προκαλούσε κλείσιμο πρακτορείων, απολύσεις υπαλλήλων και συρρίκνωση της αγοράς.

Θυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα, στο Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας παρουσιάστηκε μια πρόταση στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2019, η οποία προέβλεπε τον διπλασιασμό του φόρου επί του τζίρου των στοιχηματικών εταιρειών, από το 1% στο 2%. Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς ο διπλασιασμός των εισφορών θα προκαλούσε τεράστιες ζημιές στην αγορά στοιχήματος. Και, όπως είναι φυσικό, αν προκαλούνταν το κλείσιμο πρακτορείων και η αποχώρηση εταιρειών στοιχήματος του εξωτερικού, τα φορολογικά έσοδα που ήλπιζε να αυξήσει η κυβέρνηση θα μειώνονταν δραματικά.

 

Η νέα πρόταση των ιρλανδικών Αρχών

Η νέα πρόταση αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα και αντικαθιστά την πρόβλεψη για διπλασιασμό της φορολογίας επί του τζίρου με μια για την αύξηση του φόρου επί των κερδών των στοιχηματικών εταιρειών. Συγκεκριμένα, προβλέπει την επιβολή ενός φόρου 10% επί των κερδών των επίγειων πρακτορείων και 20% επί των κερδών του online στοιχήματος. Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύεται ότι τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν κατά 25 εκατομμύρια ευρώ, επιτρέποντας παράλληλα την επιβίωση των επιχειρήσεων της βιομηχανίας του στοιχήματος.

Η πρόβλεψη αυτή προέρχεται από την IBA (Irish Bookmakers Association), η οποία είχε βρεθεί στην αιχμή των διαμαρτυριών για τον διπλασιασμό της υπάρχουσας φορολογίας. Η IBA, μάλιστα, είχε θορυβήσει αρκετά τους αρμόδιους στη χώρα, αφού είχε δημοσιεύσει μια έρευνα που προέβλεπε πως ο νέος φόρος θα μπορούσε να προκαλέσει το κλείσιμο περισσότερων από 400 πρακτορείων επίγειου στοιχήματος και την απόλυση περισσότερων από 1.500 υπαλλήλων.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.