Σε διαβούλευση οι περιορισμοί στην στοιχηματική αγορά του Βελγίου

Εδώ και μερικούς μήνες, οι εταιρείες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στο Βέλγιο έχουν να αντιμετωπίζουν μια σειρά από σημαντικούς περιορισμούς, οι οποίοι μετά από ένα ικανοποιητικό διάστημα ισχύος τίθενται προς δημόσια διαβούλευση. Σκοπός των αρμοδίων είναι να κατανοήσουν καλύτερα τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες που οφείλουν να συμμορφωθούν με τους εν λόγω περιορισμούς.

Έτσι, οι εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα θα πρέπει να στείλουν τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις για τους συγκεκριμένους περιορισμούς, έως τις 4 Οκτωβρίου. Επιπλέον, εκπρόσωποι των εταιρειών θα μπορούν να συμμετάσχουν και στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, στις 15 Οκτωβρίου.

 

Οι περιορισμοί στη στοιχηματική αγορά του Βελγίου

Την 1η Ιουνίου του 2019, οι αρμόδιες Αρχές στο Βέλγιο έβαλαν σε ισχύ μια σειρά από σημαντικούς περιορισμούς, όσον αφορά στην προώθηση υπηρεσιών και προσφορών στα βελγικά ΜΜΕ. Σκοπός των περιορισμών είναι να προστατέψουν αποτελεσματικότερα τους παίχτες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών, οι οποίοι πλέον ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.

Ένας τέτοιος περιορισμός απαγορεύει καθολικά τις διαφημίσεις παιχνιδιών online καζίνο στην τηλεόραση. Παράλληλα, οι διαφημίσεις του online στοιχήματος απαγορεύονται κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων, αλλά και κατά τη διάρκεια προγραμμάτων που απευθύνονται σε παιδιά. Επιπλέον, απαγορεύονται δια παντός και σε κάθε διαθέσιμο Μέσο οι διαφημίσεις που αναφέρουν προσφορές (όπως πριμ και αποζημιώσεις για χαμένα χρήματα).

Αυτοί είναι οι βασικότεροι περιορισμοί που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες στο Βέλγιο. Παράλληλα, υπάρχουν και κάποιοι μικρότεροι, όπως το όριο 500 ευρώ που έχουν οι παίχτες και η υποχρέωση των διαφημίσεων να προειδοποιούν για τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο.

Οι παραπάνω περιορισμοί έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος και πλέον οι υπεύθυνοι έχουν τη δυνατότητα να τις εκφράσουν επίσημα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.