Στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου η νόμιμη στοιχηματική εταιρεία της Τουρκίας

Η διαδικασία του διαγωνισμού για την απόκτηση της μοναδικής νόμιμης στοιχηματικής εταιρείας της Τουρκίας ολοκληρώθηκε και της νέας ιδιοκτήτριας ηγείται ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (TFF), Yıldırım Demirören. Ο Demirören, φυσικά, παραιτήθηκε από το αξίωμά του, μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, ωστόσο, δεν γλίτωσε την έντονη κριτική.

Θυμίζουμε ότι η μόνη εταιρεία στοιχημάτων που έχει το δικαίωμα να λειτουργεί νόμιμα στην τουρκική αγορά είναι η İddaa, η οποία ανήκε στο τουρκικό Δημόσιο και είχε εξασφαλίσει το μονοπώλιο στην αγορά. Παρόλο που ιδιωτικοποιήθηκε από το 2008, όμως, η İddaa συνεχίζει να διατηρεί το μονοπώλιο στο στοίχημα.

 

Η νικήτρια του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της İddaa έληξε και ο μεγαλύτερος πλειοδότης ήταν η το επενδυτικό σχήμα, στο οποίο συμμετείχε και ο (πρώην πλέον) πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου – στο ίδιο σχήμα συμμετείχε και η γνωστή εταιρεία σχεδιασμού λογισμικού Scientific Gaming. Η μόνη άλλη εταιρεία που συμμετείχε στον διαγωνισμό ήταν η πρώην ιδιοκτήτρια της İddaa, Inteltek, η οποία μάλιστα είχε καταθέσει έφεση κατά της διαδικασίας, ζητώντας να ακυρωθεί η συμμετοχή του σχήματος του Demirören.

Ο ίδιος ο Demirören, πάντως, δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι παραιτείται από τη θέση του ως πρόεδρος της TFF και πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, αφού συμμετείχε στη διαδικασία (εκτελώντας παράλληλα τα καθήκοντά του στην TFF) με την τιμιότητα που τον διακρίνει. Πολλοί, όμως, ήταν αυτοί που επέκριναν τη συμπεριφορά του, αλλά και την προτίμηση που του έδειξε η τουρκική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τη στιγμή που αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό και όχι αφότου εξασφάλισε τη συμφωνία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.