Ανεπαρκείς οι αγγλικοί νόμοι προστασίας από τον εθισμό στον τζόγο, υποστηρίζει νέα έρευνα

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει ότι οι ισχύοντες νόμοι για την προστασία από τον εθισμό στον τζόγο είναι ανεπαρκείς, ειδικά στον τομέα της αντιμετώπισης και περίθαλψης όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η σημερινή εθελοντική οικονομική συνεισφορά των στοιχηματικών εταιρειών θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική, προκειμένου να υπάρξουν ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η νέα έρευνα δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal, με τη συμμετοχή επιστημόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, και επικεντρώθηκε στις προσπάθειες της αγγλικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 

Σημαντικά υποτιμημένος ο αντίκτυπος του εθισμού στον τζόγο

Η έρευνα ξεκινά, αναφέροντας ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει η εκτίμηση για 430.000 εθισμένους στον τζόγο. Παρά τον μεγάλο αριθμό όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα, όμως, υπάρχει μόνο μια εξειδικευμένη κλινική για την αντιμετώπιση του εθισμού στον τζόγο, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση των κρατικών δομών στον συγκεκριμένο τομέα.

Παράλληλα, αναφέρουν οι συντάκτες, το σημερινό σύστημα οικονομικής ενίσχυσης των συγκεκριμένων δομών (μέσω της συνεισφοράς προς τον φορέα GambleAware) δε φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Εξάλλου, και η ίδια η GambleAware παραδέχθηκε πρόσφατα πως δεν κατάφερε να πιάσει τους οικονομικούς της στόχους. Θυμίζουμε ότι οι εταιρείες στοιχήματος μπορούν να δωρίζουν το 0,1% των εσόδων τους στην GableAware.

 

Απαραίτητοι οι νέοι νόμοι

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ισχύοντες νόμοι δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και προτείνει να αναλάβουν οι στοιχηματικές εταιρείες μεγαλύτερο βάρος στις προσπάθειες για την καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο. Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, η συνεισφορά των εταιρειών στοιχήματος θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική, προκειμένου να συγκεντρώνονται τα απαραίτητα ποσά και να ενισχύεται ο αγώνας κατά του εθισμού στον τζόγο.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.