Αυξήθηκαν οι καταγγελίες ύποπτων στοιχηματικών συναλλαγών στη Μάλτα

Η αρμόδια ομάδα έρευνας οικονομικών εγκλημάτων της Μάλτας (FIAU) δημοσίευσε στοιχεία για τις καταγγελίες που δέχθηκε από στοιχηματικές ιστοσελίδες, σχετικά με ύποπτες συναλλαγές των μελών τους. Αυτό σημαίνει ότι οι οικονομικές απάτες, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2019. Σύμφωνα με την FIAU, μάλιστα, η αύξηση άγγιξε το 106,4%, φτάνοντας τα 1.445 περιστατικά!

Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες που λειτουργούν νόμιμα στη Μάλτα είναι αναγκασμένες να καταγγέλλουν ύποπτες συμπεριφορές, όπως καταθέσεις που ξεπερνάνε σε ύψος τα ετήσια έσοδα των μελών ή μεμονωμένες μεταφορές υψηλών ποσών από μέλη που μέχρι εκείνη τη στιγμή μετέφεραν λίγα χρήματα. Και, όπως φαίνεται, το 2019 ήταν γεμάτο από τέτοιου είδους περιστατικά.

 

Τα στοιχεία της FIAU για τα ύποπτα περιστατικά

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του 2019, η FIAU δέχθηκε συνολικά 1.445 καταγγελίες για ύποπτες στοιχηματικές συναλλαγές. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 106,4%, σε σχέση με τα 700 περιστατικά που καταγγέλθηκαν το 2018. Παράλληλα, η FIAU ανακοίνωσε ότι δέχθηκε επιπλέον 741 καταγγελίες κατά τη διάρκεια του 2020, έως τον Μάιο.

Τα στοιχεία της FIAU δείχνουν ότι πολλές από τις καταγγελίες (32%) έγιναν από τρεις συγκεκριμένες στοιχηματικές ιστοσελίδες, οι οποίες όμως δεν κατονομάζονται. Πέντε επιπλέον στοιχηματικές πραγματοποίησαν το 35% των καταγγελιών, ενώ το υπόλοιπο 33% οφείλεται στις καταγγελίες 72 συνολικά στοιχηματικών.

Όσον αφορά στη φύση των καταγγελιών, αυτές αφορούν στην πλειοψηφία τους σε αδικαιολόγητες συναλλαγές, όπως η μεταφορά μεγάλων ποσών από ανθρώπους που δε μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν, αλλά και στην άρνηση παιχτών να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το πιο ανησυχητικό σημείο για την FIAU, πάντως, είναι το γεγονός ότι το 2019 αποτελεί την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που παρατηρείται αύξηση στις ύποπτες συναλλαγές, από το 2015, όταν είχαν γίνει μόλις 22 καταγγελίες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.