Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η στοιχηματική πλατφόρμα της SBTech

H SBTech, μία από τις κορυφαίες εταιρείες σχεδιασμού στοιχηματικών πλατφορμών, ανακοίνωσε πως την προηγούμενη Παρασκευή έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κλείσει τα κέντρα δεδομένων της. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να διακόψουν τη λειτουργία της περίπου 50 στοιχηματικές ιστοσελίδες ανά τον κόσμο, οι οποίες τροφοδοτούνται από την πλατφόρμα της SBTech.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, οι περισσότερες από τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν το λογισμικό της SBTech έχουν επιστρέψει κανονικά σε λειτουργία και οι υπεύθυνοι διαβεβαιώνουν ότι κανένα από τα στοιχεία των μελών τους δεν έχει διαρρεύσει.

 

Το χρονικό της κυβερνοεπίθεσης

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας SBTech, το βράδυ της Παρασκευής εντοπίστηκε μια προσπάθεια επίθεσης στους κεντρικούς servers. Οι τεχνικοί αποφάσισαν άμεσα σε θέσουν εκτός λειτουργίας όλα τα κέντρα δεδομένων της πλατφόρμας ανά τον κόσμο, προκειμένου να εμποδίσουν κάθε πρόσβαση και να διαφυλάξουν ευαίσθητα δεδομένα.

Εξαιτίας αυτής της απόφασης, όμως, όσες ιστοσελίδες ανά τον κόσμο βασίζονται στην πλατφόρμα της SBTech έμειναν εκτός δικτύου. Με άλλα λόγια, η είσοδος σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν το λογισμικό της εταιρείας, όπως οι Netbet, 10Bet, Bethard και ComeOn, δε λειτουργούσαν για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, αλλά και τη Δευτέρα.

Οι υπεύθυνοι, πάντως, επανήλθαν και ενημέρωσαν πως έλυσαν κάθε πρόβλημα που προέκυψε από την επίθεση και την απόφαση κλεισίματος των servers. Πλέον, λοιπόν, οι ιστοσελίδες που βασίζονται στο λογισμικό της SBTech έχουν ξεκινήσει να επανέρχονται σε λειτουργία και οι παίχτες μπορούν να στοιχηματίζουν, χωρίς να ανησυχούν για την ασφάλεια των στοιχείων τους.

Οι υπεύθυνοι των στοιχηματικών ιστοσελίδων, τέλος, τόνισαν πως ήταν ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη εν μέσω της πανδημίας του κορωναϊού. Άλλωστε, οι περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις ανά τον κόσμο έχουν αναβληθεί και δεν χάθηκαν όσα χρήματα θα μπορούσαν να χαθούν σε μια περίοδο κανονικής αγωνιστικής δράσης.

 Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Netbet και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Netbet ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.