Για πρώτη φορά οδηγίες υπεύθυνων στοιχηματικών διαφημίσεων στην Ινδία

Η ASCI, μια κυβερνητική οργάνωση που έχει αναλάβει την προώθηση της υπεύθυνης διαφήμισης σε κάθε τομέα, εξέδωσε για πρώτη φορά στη χώρα μια σειρά οδηγιών για τις διαφημίσεις που αφορούν σε τυχερά παιχνίδια. Οι οδηγίες της ASCI δεν έχουν νομική ισχύ, αλλά είναι υποχρεωτικές για τα μέλη της – διαφημιστικές εταιρείες και φορείς του τομέα της διαφήμισης στην Ινδία.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ένα κείμενο περιλαμβάνει οδηγίες για τις υπεύθυνες διαφημίσεις με περιεχόμενο τυχερά παιχνίδια στην Ινδία. Άλλωστε, οι αρμόδιοι δεν έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν μια κοινή αγορά στοιχήματος σε ολόκληρη τη χώρα και τα τυχερά παιχνίδια ρυθμίζονται από τις τοπικές Αρχές, γεγονός που σημαίνει ότι σε κάποιες περιοχές επιτρέπονται και σε κάποιες άλλες όχι.

 

Οι οδηγίες της ASCI για τις στοιχηματικές διαφημίσεις

Οι οδηγίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ASCI αφορούν στις διαφημίσεις που προωθούν υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και είναι δεσμευτικές μόνο για τα μέλη της. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δε μπορούν να τις ακολουθήσουν κι άλλοι φορείς.

Πρώτα απ’ όλα, η ASCI προειδοποιεί ότι οι στοιχηματικές διαφημίσεις, όπως και τα τυχερά παιχνίδια γενικότερα, δεν είναι νόμιμες σε ολόκληρη τη χώρα, οπότε διαφημιστές και διαφημιζόμενοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για τις αγορές που επιλέγουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Έπειτα, αναφέρει ρητά ότι καμία διαφήμιση δε μπορεί να χρησιμοποιεί ανήλικους για να προωθήσει τυχερά παιχνίδια.

Εξίσου σημαντικές είναι και οι οδηγίες της ASCI για την υπευθυνότητα των διαφημιστικών μηνυμάτων. Οι διαφημίσεις δε μπορούν να υπονοούν ότι τα τυχερά παιχνίδια μπορούν να αντικαταστήσουν το εισόδημα της εργασίας ή να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Παράλληλα, σε κάθε διαφήμιση θα πρέπει να εμφανίζεται το μήνυμα υπεύθυνου στοιχηματισμού, αλλά και ενημέρωση για τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο.

Η ASCI, τέλος, ανέφερε ότι η εφαρμογή των συγκεκριμένων οδηγιών είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, καθώς έχει παρατηρηθεί αύξηση των στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.