Νέα μέτρα για την προστασία των παιχτών του στοιχήματος ετοιμάζει η Ισπανία

Η Ισπανία ετοιμάζεται να επιβάλει νέα μέτρα στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη προστασία των παιχτών και των καταναλωτών γενικότερα, και το αρμόδιο υπουργείο ανακοίνωσε πως σύντομα θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για το ποια ακριβώς θα είναι αυτά τα μέτρα. Στη διαδικασία θα μπορέσουν να συμμετάσχουν εθνικοί φορείς, αλλά και φορείς της αγοράς νόμιμων τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας.

Σκοπός της διαδικασίας θα είναι να προταθούν και να εφαρμοστούν νέα μέτρα για την προστασία των Ισπανών, ειδικά στον τομέα του εθισμού από τον τζόγο. Τα νέα μέτρα θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά ως προς αυτά που ισχύουν σήμερα και θα αφορούν κατά κύριο λόγο στη συλλογή στοιχείων από τις στοιχηματικές για τις συμπεριφορές των μελών τους.

 

Οι στόχοι των νέων μέτρων προστασίας

Οι αρμόδιοι φορείς στην Ισπανία έχουν επικεντρωθεί τους τελευταίους μήνες στην προστασία των καταναλωτών και στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο. Για αυτό το λόγο, έχουν λάβει αυστηρά μέτρα, όπως η απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας (πλέον, τέτοιου είδους διαφημίσεις μπορούν να προβάλλονται μόνο από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα), αλλά και ο συντονισμός των διαφορετικών προγραμμάτων εθελοντικού αποκλεισμού που ισχύουν στις περιφέρειες της Ισπανίας.

Τα νέα μέτρα θα έρθουν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και προς το παρόν οι προτάσεις των αρμοδίων αφορούν κατά κύριο λόγο σε νέες υποχρεώσεις των στοιχηματικών ιστοσελίδων. Τα πρώτα μέτρα που έχουν προταθεί ζητούν από τις στοιχηματικές να διατηρούν αρχεία με την οικονομική κατάσταση και τη συμπεριφορά των μελών τους, καθώς και να ενισχύσουν την ενημέρωση που προσφέρουν για τον υπεύθυνο στοιχηματισμό και τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο.  

Οι αρμόδιοι, τέλος, δεν έχουν ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και οι εμπλεκόμενοι αναμένουν με ενδιαφέρον νέες ανακοινώσεις.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.