Υποχώρησε στις πιέσεις για τον στοιχηματικό νόμο η αγγλική κυβέρνηση

Mετά τον πολιτικό εμφύλιο που προκάλεσε η απόφαση του να ισχύσει ο νέος στοιχηματικός νόμος τον Οκτώβριο του 2019, η αγγλική κυβέρνηση υποχώρησε και ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι θα επιταχύνει τις διαδικασίες. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ο νέος στοιχηματικός νόμος θα τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο του 2019 και έβαλε τέλος σε μια σειρά αντιδράσεων που είχαν προκαλέσει ακόμη και την παραίτηση της υπουργού Αθλητισμού, Tracey Crouch.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει τη μείωση του ανώτατου ποσού στα αυτόματα μηχανήματα στοιχηματισμού, από τις 100 λίρες που είναι τώρα στις 2 λίρες. Επιπλέον, προβλέπει και την αύξηση του φόρου στα online τυχερά παιχνίδια, από το 15% στο 21%.

 

Το χρονικό των αντιδράσεων και της νέας απόφασης

Η αρχική απόφαση για το νέο στοιχηματικό νόμο προέβλεπε την εφαρμογή του, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2019. Ωστόσο, πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν και έκαναν λόγο για “δώρο” της κυβέρνησης στις στοιχηματικές εταιρείες, αφού ο νόμος θα μπορούσε να εφαρμοστεί από τον Απρίλιο του 2019 – έξι μήνες νωρίτερα. Οι αντιδράσεις αυτές δεν προήλθαν μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από την ίδια την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι παραιτήθηκε εξαιτίας της καθυστέρησης η υπουργός Αθλητισμού, Tracey Crouch.

Εξαιτίας αυτών των αντιδράσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να επισπεύσει την εφαρμογή του νέου νόμου και να ανακοινώσει ότι θα τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο του 2019. Αυτό σημαίνει ότι από τον Απρίλιο οι Άγγλοι παίχτες που επισκέπτονται τα στοιχηματικά πρακτορεία δε θα μπορούν να στοιχηματίζουν ποσά άνω των 2 λιρών στα αυτόματα μηχανήματα. Και παράλληλα, οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται online θα έχουν αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις, προκειμένου να καλύψουν τα έσοδα που θα χάσει το κράτος από τα μειωμένα έσοδα στοιχηματισμού.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.