Στο νέο σχέδιο προϋπολογισμού η νομιμοποίηση του online στοιχήματος στη Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη αποτελεί μία από τις Πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν νομιμοποιήσει το επίγειο στοίχημα. Ωστόσο, στην Πολιτεία δεν προσφέρονται υπηρεσίες online στοιχήματος, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νόμο. Πολύ σύντομα, όμως, αυτό αναμένεται να αλλάξει, καθώς οι αρμόδιοι έχουν αλλάξει γνώμη για το online στοίχημα και έχουν συμπεριλάβει τη νομιμοποίησή του στο σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε για την περίοδο 2021-2022.

Θυμίζουμε ότι, αρχικά, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ήταν κατηγορηματικά αντίθετος με τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος στην Πολιτεία. Ωστόσο, η στάση του απέναντι στο online στοίχημα άλλαξε, εν μέσω της πανδημίας, καθώς συνειδητοποίησε ότι μια online αγορά μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα της Πολιτείας και να τη βοηθήσει να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. Για αυτό το λόγο, αναζητούταν τις προηγούμενες εβδομάδες η αφορμή για την παρουσίαση ενός νέου νομοσχεδίου, το οποίο συμπεριλήφθηκε τελικά στο σχέδιο προϋπολογισμού.

 

Τι προβλέπεται για τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος;

Η πρόταση για τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος στη Νέα Υόρκη ξεκαθαρίζει ότι δικαίωμα λειτουργίας στη νέα αγορά θα έχουν μόνον όσες ιστοσελίδες εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια. Οι ενδιαφερόμενες ιστοσελίδες θα πρέπει να συνεργαστούν με ήδη νόμιμα επίγεια καζίνο και άλλες επιχειρήσεις που έχουν εξασφαλίσει άδεια για τυχερά παιχνίδια και θα πρέπει να αποκτήσουν από κοινού μία παό τις άδειες, οι οποίες θα έχουν αξία 12 εκατομμυρίων δολαρίων. Παράληλα, κάθε νόμιμη ιστοσελίδα στοιχήματος θα πληρώνει φόρο 12% επι των εσόδων της.

Το κείμενο του προϋπολογισμού λαμβάνει τα παραπάνω δεδομένα και προχωρά σε προβλέψεις για τα έσδοα της Πολιτείας από το νόμιμο online στοίχημα. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι τα δημόσια ταμεία θα εξασφαλίσουν έσοδα 180 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022, 86 εκατομμυρίων δολαρίων το 2023, 112 εκατομμυρίων το 2024 και 118 εκατομμυρίων δολαρίων το 2025.

Τέλος δείτε και τα δύο προτεινόμενα νομοσχέδια για τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος στη Νέα Υόρκη.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.