Απαγορεύονται τα στοιχήματα στο αποτέλεσμα πριν τις κυπριακές εκλογές

Η Κύπρος ετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου και οι αρμόδιοι κλείνουν κάθε πιθανή εκκρεμότητα, ώστε η διαδικασία να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μία από τις εκκρεμότητες που απασχόλησαν τους αρμόδιους, μάλιστα, είναι και η στοιχηματική δράση τις ημέρες πριν τις εκλογές. Κοινώς, αν θα επιτρεπόταν η τοποθέτηση στοιχημάτων στο εκλογικό αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες πριν την προσφυγή στις κάλπες.

Τελικά, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων αποφάσισε ότι οι Κύπριοι δε θα είναι σε θέση να τοποθετούν στοιχήματα στο εκλογικό αποτέλεσμα την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές. Με άλλα λόγια, η στοιχηματική δράση στις βουλευτικές εκλογές της Κύπρου θα ολοκληρωθεί μία εβδομάδα πριν τις 30 Μαΐου.

 

Η κυπριακή απαγόρευση των στοιχημάτων στις εκλογές

Οι εταιρείες στοιχήματος και οι στοιχηματικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Κύπρο έχουν το δικαίωμα να προσφέρουν στοιχήματα στις πολιτικές εξελίξεις, όχι μόνο του εξωτερικού, αλλά και του εσωτερικού. Έτσι, οι παίχτες μπορούν να στοιχηματίζουν και στις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου. Ωστόσο, η νέα απόφαση της ΕΑΣ προβλέπει ότι η διορία που έχουν να στοιχηματίσουν στις εκλογές λήγει στις 22 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, η ΕΑΣ αποφάσισε ότι στοιχήματα για τις εκλογές θα μπορούν να προσφέρονται έως και στις 22 Μαΐου, στις 23:59. Από τις 23 Μαΐου και έως την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, στις 30 Μαΐου, δε θα επιτρέπεται ο στοιχηματισμός στις εκλογές. Σκοπός της απόφασης αυτής είναι να αποφευχθεί η δημιουργία εντυπώσεων από τις αποδόσεις και τις πληροφορίες που θα προσφέρει το στοίχημα, καθώς και ο επηρεασμός του εκλογικού σώματος.

Τέλος, η ΕΑΣ υπενθυμίζει ότι οποιαδήποτε στοιχηματική εταιρεία ή ιστοσελίδα επιθυμεί να προσφέρει έως τότε στοιχήματα για τις εκλογές θα πρέπει να θέσει προς εξέταση τους όρους και τις προϋποθέσεις παροχής των υπηρεσιών της, προκειμένου να εγκριθούν από την ΕΑΣ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.