Αυστηρότερους περιορισμούς στα τυχερά παιχνίδια εξετάζει το Βέλγιο

Το υπουργικό συμβούλιο του Βελγίου ενέκρινε σε πρώτη φάση ένα νέο νομοσχέδιο, που αφορά στη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της χώρας. Το νέο νομοσχέδιο αποτελείται από μια σειρά ρυθμίσεων που φέρνουν αυστηρότερους περιορισμούς στη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη προστασία των παιχτών.

Αναλυτικότερα, το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη μείωση των εβδομαδιαίων ορίων κατάθεσης σε ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών και την συμπερίληψη των επίγειων στοιχηματικών πρακτορείων στο πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού των παιχτών. Το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, προκειμένου να γίνει νόμος και να τεθεί σε ισχύ.

 

Οι αλλαγές που φέρνει το νέο βελγικό νομοσχέδιο

Η σημαντικότερη αλλαγή που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια στο Βέλγιο αφορά στα εβδομαδιαία όρια κατάθεσης στα online τυχερά παιχνίδια. Σήμερα, το όριο που ισχύει σε όλες τις ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών είναι τα 500 ευρώ ανά εβδομάδα. Το όριο αναμένεται να μειωθεί στα 200 ευρώ ανά εβδομάδα, αλλά, όπως και το προηγούμενο, θα ισχύει ανά ιστοσελίδα. Με άλλα λόγια, οι παίχτες δε θα μπορούν να καταθέτουν περισσότερα από 200 ευρώ σε μια ιστοσελίδα, αλλά θα μπορούν σε διαφορετικές ιστοσελίδες.

Μια ακόμα αλλαγή που φέρνει το νέο νομοσχέδιο αφορά στις δικαιοδοσίες της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχή. Οι υπεύθυνοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ζητήσουν αρχεία για παίχτες που, ενώ φαίνονται δραστήριοι στα τυχερά παιχνίδια, χρωστούν στις τράπεζες. Τα αρχεία αυτά θα παρέχονται από τις ίδιες τις τράπεζες.

Τέλος, το νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνει και τα στοιχηματικά πρακτορεία στη λίστα των επιχειρήσεων που οφείλουν να αποκλείουν όσους εγγράφονται στο σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού. Το σύστημα ονομάζεται EPIS και σε αυτό μπορούν να εγγράφονται όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο και επιθυμούν να αποκλείονται από ιστοσελίδες, πρακτορεία και επίγεια καζίνο.


 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.