Υπέρ της απαγόρευσης των στοιχηματικών διαφημίσεων ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας

Η Ιρλανδία συζητά εδώ και μερικούς μήνες το ενδεχόμενο να απαγορεύσει πλήρως τις στοιχηματικές διαφημίσεις, ώστε να προστατεύει καλύτερα τους πολίτες από τις αρνητικές συνέπειες των τυχερών παιχνιδιών και το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα στους αρμόδιους, προκειμένου να αποφασιστεί η τύχη του. Αν και δε γνωρίζουμε αν θα υπερψηφιστεί ή όχι, όμως, φαίνεται πως η στήριξη προς την καθολική απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων είναι μεγάλη στη χώρα.

Υπέρ της απαγόρευσης, άλλωστε, τάχθηκε πριν μερικές ημέρες και ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας, Michael D. Higgins. Ο Higgins ζήτησε να υπερψηφιστεί ο νόμος και πλέον βρίσκεται στο πλευρό κι άλλων φορέων που τάσσονται κατά των στοιχηματικών διαφημίσεων και χορηγιών, ανάμεσα στις οποίες και δύο κορυφαίοι αθλητικοί φορείς της χώρας: η Gaelic Athletic Association (GAA) και η Gaelic Players Association (GPA).

 

Οι εκκλήσεις του Ιρλανδού Προέδρου για απαγόρευση των διαφημίσεων

Ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας επισκέφτηκε πριν μερικές ημέρες το κέντρο αποκατάστασης ατόμων με εθισμό στον τζόγο του Wicklow και προχώρησε σε σκληρές δηλώσεις κατά των στοιχηματικών διαφημίσεων. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο στοιχηματισμός και τα τυχερά παιχνίδια μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα σε ανθρώπους και στις οικογένειές τους και τα προβλήματα αυτά δε μπορούν να αποφευχθούν, χάρη στην αναγραφή των κινδύνων με ψιλά γράμματα και σε τυπικές εκκλήσεις για υπεύθυνο παιχνίδι.

Ουσιαστικά, ο Higgins αναφέρθηκε στις πρακτικές των στοιχηματικών διαφημίσεων, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να αναφέρουν το υπεύθυνο παιχνίδι και τον κίνδυνο εθισμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, όμως, τα προβλήματα που δημιουργούν οι διαφημίσεις δε μπορούν να αντιμετωπιστούν με τυπικές εκκλήσεις.

Ο Πρόεδρος της χώρας, αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να απαγορεύσει τις στοιχηματικές διαφημίσεις στην Ιρλανδία. Ο Higgins τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου, το οποίο έχει κατατεθεί από τον Φεβρουάριο του 2021, αλλά ακόμα δεν έχει ψηφιστεί στο Κοινοβούλιο της χζώρας.

Τέλος να πούμε πως και το 2018 ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας, ο  Michael D. Higgins, είχε ταχθεί κατά των στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.