Λύσεις για την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχήματος αναζητά η Σουηδία

Η Σουηδία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα παράνομου στοιχηματισμού, σχεδόν δύο χρόνια μετά την απελευθέρωση της αγοράς online στοιχήματος, και οι αρμόδιοι αναζητούν λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Η τελευταία έμπρακτη πρωτοβουλία έρχεται από τον υπουργό Κοινωνικής Προστασίας της Σουηδίας, ο οποίος ανακοίνωσε την έναρξη μιας σειράς ερευνών, με σκοπό να ενισχυθούν οι διαδικασίες εντοπισμού φαινομένων παράνομου στοιχηματισμού και χειραγώγησης αγώνων.

Επικεφαλής της νέας αυτής πρωτοβουλίας θα είναι ο Gunnar Larsson, διευθυντής του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σουηδίας, ο οποίος θα αναλάβει το καθήκον να εντοπίσει σε πρώτη φάση τα εμπόδια που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιες Αρχές, στον τομέα της καταπολέμησης του παράνομου στοιχήματος.

 

Οι τομείς και οι στόχοι της νέας πρωτοβουλίας

Αν και οι νόμοι της Σουηδίας για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος είναι αρκετά αυστηροί, οι αρμόδιοι – κατά κύριο λόγο η Spelinspektionen – αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στην αποτελεσματική εφαρμογή τους. Οι έρευνες που θα αναλάβει ο νέος φορέας θα βασιστούν στην εμπειρία της Spelinspektionen και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως για παράδειγμα, στον τομέα του μπλοκαρίσματος των πληρωμών προς παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος. Ο νέος φορέας θα πρέπει να ερευνήσει τις δυσκολίες σε αυτόν τον τομέα και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις.

Παράλληλα, ο νέος φορέας θα ερευνήσει και τον τομέα της χειραγώγησης αγώνων. Με την ίδια λογική όπως και παραπάνω, θα κληθεί να ερευνήσει και να αξιολογήσει τις προσπάθειες των αρμοδίων να καταπολεμήσουν τους στημένους αγώνες, να εντοπίσει τα σημαντικότερα εμπόδια και να προτείνει εναλλακτικούς και πιο αποτελεσματικούς τρόπους.

Ο αρμόδιος υπουργός, τέλος, τόνισε ότι η δημιουργία του νέου φορέα δεν έχει σκοπό την πρόταση ακόμα πιο αυστηρών νόμων για τη λειτουργία της αγοράς (ή για την τιμωρία όσων παρανομούν)Π, αλλά την πρόταση λύσεων, όσον αφορά στην αποτελεσματικότερη επιβολή των ισχυόντων νόμων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.