Νέα μέτρα για τη λειτουργία των επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιών στη Λιθουανία

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας προχώρησε στη λήψη νέων έκτακτων μέτρων για τον τομέα των επίγειων τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να ανακόψει και να ελέγξει την εξάπλωση της πανδημίας. Εξαιτίας αυτών των νέων μέτρων, οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια στον επίγειο τομέα θα έχουν να αντιμετωπίσουν νέους περιορισμούς, αλλά και να αναλάβουν νέες υποχρεώσεις, οι οποίες θα βοηθούν τους αρμόδιους να παρακολουθούν την εξάπλωση των κρουσμάτων.

Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέες ρυθμίσεις στο ωράριο των επιχειρήσεων που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια, αλλά και την υποχρέωση της διατήρησης των στοιχείων κάθε πελάτη. Τα παραπάνω έκτακτα μέτρα, τέλος, έρχονται να προστεθούν στα αυστηρά μέτρα ταυτοποίησης που επιβλήθηκαν τον προηγούμενο μήνα στη Λιθουανία, προκειμένου να αποτρέπονται περιστατικά ξεπλύματος μαύρου χρήματος στη χώρα.

 

Τα νέα έκτακτα μέτρα για τα επίγεια τυχερά παιχνίδια

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της λιθουανικής κυβέρνησης, όλες οι επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών θα μπορούν να ανοίγουν μετά τις 7 το πρωί, ενώ όσες προσφέρουν φαγητό και ποτό θα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διατηρούν αρχείο με τα στοιχεία επικοινωνίας κάθε πελάτη τους, προκειμένου να εντοπίζονται ευκολότερα, σε περιπτώσεις που σημειώνονται κρούσματα εντός των εγκαταστάσεών τους.

Τα παραπάνω μέτρα, τέλος, ψηφίστηκαν στις 21 Οκτωβρίου και έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 26 Οκτωβρίου – τουλάχιστον μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι, εξαιτίας της πανδημίας.

 

Τα υπόλοιπα μέτρα που ισχύουν στη Λιθουανία

Πριν ένα μήνα περίπου, πάντως, ένας νέος νόμος στη Λιθουανία δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τη ζωή των επιχειρήσεων που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια. Οι πρόσφατες συνδέσεις του τομέα τυχερών παιχνιδιών με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αναγκάζουν πλέον τους υπεύθυνους να ταυτοποιούν τα στοιχεία όλων των πελατών τους και να συμβουλεύονται ειδικές βάσεις δεδομένων, οι οποίες περιέχουν άτομα ύποπτα για παράνομες δραστηριότητες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.