Αποχωρήσεις στοιχηματικών εταιρειών από την τσεχική αγορά

Οι εξελίξεις στην τσεχική αγορά του online στοιχήματος έχουν γίνει λιγότερο φιλόξενες για τις εταιρείες στοιχήματων του εξωτερικού τον τελευταίο καιρό, καθώς οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν σε αναδιοργάνωση και πιο αυστηρή ρύθμισή της. Αποτέλεσμα των νέων εξελίξεων είναι να αποχωρούν αρκετές στοιχηματικές εταιρείες από τη χώρα, καθώς δεν είναι διατεθειμένες να αποκτήσουν μία από τις άδειες νόμιμης λειτουργίας.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η εταιρεία GVC Holdings, η οποία ανακοίνωσε το κλείσιμο των ιστοσελίδων της και την αποχώρησή της από την αγορά online στοιχήματος της Τσεχίας.

 

Αποχώρηση της GVC από την Τσεχία

H GVC Holdings δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη στην αγορά του online στοιχήματος, μέσω ιστοσελίδων όπως οι Sportingbet, Bwin και Gamebookers. Μία από τις αγορές που δραστηριοποιούνταν έως σήμερα (αλλά χωρίς άδεια, αφού έως πρόσφατα δεν ήταν απαραίτητη) ήταν και η Τσεχία.

Εξαιτίας της αναδιοργάνωσης και της ρύθμισης της αγοράς, όμως, ζητήθηκε από την GVC να σταματήσει να δέχεται Τσέχους παίχτες. Η εταιρεία υπάκουσε και έκλεισε προσωρινά τις ιστοσελίδες του στοιχήματος που διατηρούσε στη χώρα, ξεκινώντας παράλληλα την αξιολόγηση της νέας αγοράς που προκύπτει.

Όπως φαίνεται, όμως, οι νέες συνθήκες δεν ευνοούν το επιχειρηματικό πλάνο της στοιχηματικής εταιρείας. Αφού, λοιπόν, ζήτησε από τα μέλη της που εδρεύουν στην Τσεχία να προχωρήσουν σε ανάληψη των χρημάτων που διατηρούν στους λογαριασμούς της, η GVC ανακοίνωσε πως δεν επιθυμεί να διεκδικήσει μία από τις άδειες νόμιμης λειτουργίας.

 

Οι λόγοι της αποχώρησης

Ο βασικότερος λόγος που η GVC δε φαίνεται διατεθειμένη να παραμείνει στην τσεχική αγορά είναι η υψηλή φορολογία. Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι εταιρείες στοιχήματος που θα αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια και θα παραμείνουν στη χώρα θα είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν αρκετά υψηλή φορολογία – 23% επί των εσόδων στο online στοίχημα και 35% επί των εσόδων στα φρουτάκια του καζίνο.

Παράλληλα, κάποιοι άλλοι αυστηροί νόμοι που έχουν θεσπίσει οι τσεχικές Αρχές, όπως η υποχρεωτική εγγραφή μέσω ενός κρατικού προγράμματος έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στις στοιχηματικές εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Τσεχία. Για αυτούς κυρίως τους λόγους, αναμένεται αρκετές εταιρείες στοιχηματισμού να ακολουθήσουν το παράδειγμα της GVC Holdings.

Τέλος να σας θυμίσουμε ότι το ίδιο συνέβη και με την αγορά της Πολωνίας πριν δύο μήνες όπου και εκεί πολλές στοιχηματικές εταιρίες αποχώρησαν λόγω της αύξησης της φορολογίας.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Sportingbet και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Sportingbet ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.