Αυξημένο budget ζητά η σουηδική ρυθμιστική Αρχή στοιχημάτων

Η Σουηδία βρίσκεται αυτή την εποχή σε μεταβατικό στάδιο, όσον αφορά στην λειτουργία της στοιχηματικής της αγοράς, καθώς έχει ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2019 και θα απελευθερώσει το online στοίχημα. Η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το σουηδικό Δημόσιο, καθώς θα του αποφέρει αυξημένα κέρδη από τη φορολογία – ωστόσο, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να βάλει και βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της μετάβασης και του νέου status quo.

Ήδη, για παράδειγμα, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, η Lotteriinspektionen, ανακοίνωσε πως ο έλεγχος και η ρύθμιση της νέας αγοράς στοιχήματος απαιτεί αύξηση του budget της.

 

Αυξημένο budget κατά 37%

Αναλυτικότερα, η Lotteriinspektionen κατέθεσε αίτηση για αύξηση του budget της κατά 37%, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα νέα της καθήκοντα. Θυμίζουμε ότι τα καθήκοντα αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και την εξέταση και έγκριση των αδειών που θα αιτηθούν οι στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα. Η συγκεκριμένη διαδικασία, μάλιστα, θα αρχίσει σύντομα, αφού η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων είναι η 1η Αυγούστου του 2018.

Το budget της Lotteriinspektionen έφτανε μέσα στο 2017 τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το 2018 η ρυθμιστική Αρχή ζητά τουλάχιστον 6,7 εκατομμύρια ευρώ. Όπως είναι φυσικό, άλλωστε, η απελευθέρωση του online στοιχήματος και η διεξαγωγή διαγωνισμού για τις άδειες αυξάνει τις υποχρεώσεις και τα έξοδα της ρυθμιστικής Αρχής, η οποία έως σήμερα είχε να επιβλέπει μια κλειστή αγορά, με κρατικό μονοπώλιο και μηδενικό ανταγωνισμό.

 

Ο νέος σουηδικός νόμος περί στοιχήματος

Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του online στοιχήματος στη Σουηδία υπερψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο, στις αρχές Απριλίου και σύντομα θα αποτελέσει νόμο του κράτους. Χάρη σε αυτό, η αγορά του online στοιχήματος θα παραμείνει ανοιχτή για οποιαδήποτε εταιρεία επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί νόμιμα σε αυτή, αρκεί πρώτα να εξασφαλίσει μία από τις διαθέσιμες άδειες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.