Κατάργηση των ανώτατων προστίμων εξετάζει η Σουηδία

Οι σουηδικές Αρχές εξετάζουν μια σειρά από αλλαγές στους νόμους που αφορούν στα πρόστιμα που θα βεβαιώνονται σε όσες νόμιμες εταιρείες στοιχήματος παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς και, στην περίπτωση που οι περισσότερες από αυτές εγκριθούν, οι τιμωρίες θα μπορούν να είναι πολύ πιο αυστηρές σε κάποιες περιπτώσεις.

Άλλωστε, μια από τις αλλαγές που εξετάζονται είναι και η κατάργηση του ανώτατου ορίου στα πρόστιμα που δέχονται οι στοιχηματικές εταιρείες (και οι υπόλοιπες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών) κάθε φορά που παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρότερες ποινές, αλλά και πολύ πιο υψηλά πρόστιμα, ειδικά σε σοβαρές παραβάσεις.

 

Η συζήτηση για την κατάργηση των προστίμων

Στο πλευρό όσων επιθυμούν να καταργήσουν τα ανώτατα όρια στα πρόστιμα που δέχονται οι στοιχηματικές εταιρείες που παραβιάζουν τους νόμους τάσσεται και η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς της Σουηδίας, η Spelinspektionen. Η Spelinspektionen θεωρεί ότι, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, τα πρόστιμα μπορούν να είναι πιο υψηλά και πως δε χρειάζεται κάποιο όριο, όπως αυτό που προβλέπει ο σημερινός νόμος. Ο συγκεκριμένος νόμος, άλλωστε, είναι αρκετά παλιός και χρήζει ανανέωσης σε πολλές από τις προβλέψεις του, μεταξύ των οποίων και εκείνες για τα ανώτατα πρόστιμα.

Βέβαια, οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες στη Σουηδία δε μπορούν να είναι ικανοποιημένες με μια τέτοια εξέλιξη. Άλλωστε, η Spelinspektionen έχει αποδείξει την αυστηρότητά της πολλές φορές στο παρελθόν – όχι μόνο αυτό, αλλά δε σταματά να κυνηγά ακόμα και περιπτώσεις που έχει χάσει, μέσω προσφυγών στα ανώτατα δικαστήρια. Με άλλα λόγια, αν καταργηθούν τα ανώτατα όρια στα πρόστιμα, πολλές εταιρείες στοιχήματος (ειδικά στον online τομέα) θα καλούνται στο εξής να πληρώνουν πολλά χρήματα σε πρόστιμα, αν διαπιστώνεται από την Spelinspektionen ότι έχουν παραβιάσει το νόμο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.