Κλείνουν ξανά τα στοιχηματικά πρακτορεία στην Ιρλανδία

Πριν καλά-καλά ανοίξουν ξανά τις πύλες τους και ξεκινήσουν να δέχονται πελάτες, τα στοιχηματικά πρακτορεία στην Ιρλανδία έλαβαν διαταγή από την κυβέρνηση να κλείσουν ξανά, έως τις 29 Ιουνίου. Οι υπεύθυνοι των στοιχηματικών πρακτορείων τώρα ζητούν διευκρινήσεις από την κυβέρνηση, αφού οι σχετικές οδηγίες ήταν ελλιπείς και προκάλεσαν παρεξηγήσεις.

Ήδη, άλλωστε, τα περισσότερα από τα 800 στοιχηματικά πρακτορεία που λειτουργούν στην Ιρλανδία άνοιξαν τις πύλες τους, μετά τις οδηγίες που έλαβαν από την IBA (Irish Bookmakers Association). Ωστόσο, τώρα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν είχε σκοπό να επιτρέψει τόσο νωρίς την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου τομέα.

 

Η παρεξήγηση ανάμεσα στην IBA και την ιρλανδική κυβέρνηση

Πριν μερικές εβδομάδες, η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα λιανικής μπορούν να ανοίξουν ξανά τις πύλες τους από τις 8 Ιουνίου, με αποτέλεσμα η IBA να ενημερώσει τα στοιχηματικά πρακτορεία ότι μπορούν να ανοίξουν. Τα περισσότερα πρακτορεία αποφάσισαν να ανοίξουν στις 15 Ιουνίου, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα και για το φεστιβάλ ιπποδρομιών Royal Ascot. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, η IBA επέστρεψε με νέα ενημέρωση, η οποία υποστηρίζει ότι ήρθε πολύ αργά.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι μια νέα διευκρινιστική εγκύκλιος από την κυβέρνηση περιλαμβάνει μια σειρά καταστημάτων που εξαιρούνται και μέσα σε αυτά βρίσκονται και τα στοιχηματικά πρακτορεία.

Αυτό σημαίνει ότι, είτε πρόλαβαν να ανοίξουν είτε όχι, όλα τα στοιχηματικά πρακτορεία θα πρέπει να κλείσουν ξανά τις πύλες τους, έως τις 29 Ιουνίου, όταν θα ξεκινήσει η επόμενη φάση του σχεδίου επανέναρξης της ιρλανδικής οικονομίας.

Παράλληλα, η IBA δημοσίευσε την αντίθεσή της σε αυτή την απόφαση της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι τα στοιχηματικά πρακτορεία δε θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στην ίδια κατηγορία με θέατρα και χώρους συναυλιών, αφού πρόκειται για μικρά καταστήματα λιανικής, που δε συγκεντρώνουν εκατοντάδες κόσμου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.