Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στο νόμο περί στοιχήματος της Ρωσίας

Το νομοσχέδιο 647044-7, που κατατέθηκε πρόσφατα στα αρμόδια όργανα της Ρωσίας και περιέχει αλλαγές στο νόμο περί στοιχήματος, εγκρίθηκε από τους αρμόδιους και πολύ σύντομα θα τεθεί σε ισχύ. Οι αλλαγές που έρχονται στην αγορά στοιχήματος της Ρωσίας δεν είναι μεγάλες, ωστόσο, θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία της, ενώ παράλληλα θα δώσουν περισσότερες αρμοδιότητες στο Κρεμλίνο.

Θυμίζουμε ότι στη Ρωσία δραστηριοποιούνται νόμιμα 20 εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες στοιχήματος, οι οποίες θα πρέπει να συμμορφωθούν άμεσα με τις αλλαγές στο νέο νόμο.

 

Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο 647044-7

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε προς έγκριση στις 30 Απριλίου και πλέον έχει υπερψηφιστεί και στις τρεις σχετικές ψηφοφορίες. Οι αλλαγές που φέρνει αφορούν κατά κύριο λόγο στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς, αλλά και στις υποχρεώσεις των στοιχηματικών εταιρειών. Ωστόσο, περιλαμβάνουν και κάποιους νέους περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο θα μπορεί στο εξής να απαγορεύει τον στοιχηματισμό σε επιλεγμένες διοργανώσεις και αθλητικά γεγονότα. Παράλληλα, οι εταιρείες στοιχήματος θα μπορούν να προσφέρουν στοιχήματα μόνο σε διοργανώσεις που έχουν εγκριθεί από διεθνείς φορείς – αν και δεν αναφέρεται ποιοι είναι αυτοί οι φορείς.

Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος περιλαμβάνουν και επέκταση του φόρου 5%, ο οποίος ισχύει σήμερα μόνο για στοιχήματα σε εγχώριες διοργανώσεις. Ο φόρος αυτός θα ισχύει πλέον για κάθε αθλητικό στοίχημα και τα χρήματα που θα εισπράττει το Δημόσιο θα καταλήγουν στα ταμεία αθλητικών οργανισμών.

Τέλος, όλες οι εταιρείες στοιχήματος που επιθυμούν να αποκτήσουν μια νέα άδεια ή να ανανεώσουν την υπάρχουσα, θα πρέπει να έχουν αποθεματικό τουλάχιστον 6 εκατομμυρίων ευρώ. Η διαδικασία έγκρισης, αλλά και συνολικής νομοθέτησης, περνά στα χέρια του Κρεμλίνου, το οποίο αποκτά νέες αρμοδιότητες με το νέο νόμο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.