Πρόστιμο για παραβίαση του στοιχηματικού νόμου στη Νιουκάστλ

Η Νιουκάστλ καλείται να πληρώσει ένα πρόστιμο ύψους 8.500 ευρώ, εξαιτίας της παραβίασης του σχετικού νόμου, περί προβολής στοιχηματικών υπηρεσιών στους αγώνες των ομάδων κάτω των 18. Η Football Association του Ηνωμένου Βασιλείου τιμώρησε την ομάδα της Premier League, επειδή οι φανέλες της ομάδας κάτω των 18 απεικόνιζε διαφήμιση στοιχηματικής εταιρείας.

Η συγκεκριμένη πρακτική αντιτίθεται στον νόμο περί διαφήμισης στις ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας, με αποτέλεσμα η Νιουκάστλ να καλείται τώρα να αφαιρέσει τη διαφήμιση και να πληρώσει το πρόστιμο.

 

Ο νόμος περί στοιχηματικών διαφημίσεων

Ο νόμος που ισχύει για τα μέλη της Football Association απαγορεύει ρητά την προβολή λογοτύπων και διαφημίσεων στους αγώνες της κατηγορίας κάτω των 18. Στα παραπάνω, όπως είναι φυσικό, περιλαμβάνονται και οι απεικονίσεις στις φανέλες των ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, η Νιουκάστλ έχει προχωρήσει σε διετή συμφωνία με μια αγγλική εταιρεία online τυχερών παιχνιδιών, τη Fun88, και αναγράφει το λογότυπό της στις φανέλες της ομάδας της κατηγορίας κάτω των 18. Για αυτόν ακριβώς το λόγο βεβαιώθηκε το πρόστιμο προς τους υπεύθυνους.

Προς το παρόν, πάντως, κανείς εκπρόσωπος της ομάδας δεν έχει σχολιάσει το γεγονός, ενώ παράλληλα δεν έχουν αποκαλυφθεί ούτε οι προθέσεις των υπευθύνων για τη συνέχιση ή μη της διετούς συμφωνίας χορηγίας με την εταιρεία Fun88.

Διαβάστε επίσης Αγγλία: Φρένο στις στοιχηματικές χορηγίες στο ποδόσφαιρο θέλουν οι Εργατικοί

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.