Εκτός νόμου το live στοίχημα στην Αυστραλία

Η Ομοσπονδιακή Βουλή ψήφισε ένα νέο νόμο πριν μερικές ημέρες, με αποτέλεσμα να εκσυγχρονίσει ελαφρώς τον προηγούμενο που ίσχυε για το online στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια γενικότερα. Ο νέος νόμος έχει λάβει υπόψη του τις νέες εξελίξεις στην αγορά (αφού ο προηγούμενος ίσχυε από το 2001), αλλά έχει και δύο θύματα: το live στοίχημα και το online πόκερ.

Αναλυτικότερα, οι υπηρεσίες που προσφέρουν πλέον όσες στοιχηματικές εταιρείες δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Αυστραλία περιορίζονται, καθώς το live στοίχημα και το online πόκερ δεν περιλαμβάνονται στα προϊόντα που μπορούν να προσφέρουν νόμιμα.

 

Αποχωρήσεις και μειώσεις υπηρεσιών

Ο νέος νόμος έφερε μεγάλο προβληματισμό στις εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στην Αυστραλία, αφού και τα δύο προϊόντα είναι εξαιρετικά δημοφιλή στους παίχτες της χώρας. Ειδικά το live στοίχημα προσφέρεται από κάθε στοιχηματική εταιρεία, σε ένα πλήθος γεγονότων καθημερινά.

Ήδη, μάλιστα, εταιρείες που προσφέρουν πόκερ στην αγορά της Αυστραλίας, όπως η Vera&John, το 888poker και η PokerStars, έχουν κλείσει τις εκεί ιστοσελίδες τους. Παράλληλα, αναμένεται η αντίδραση των μεγαλύτερων στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αυστραλιανή αγορά, όπως η William Hill και η Ladbrokes – θα κλείσουν απλά τις ιστοσελίδες του live στοιχήματος ή θα εξετάσουν την αποχώρησή τους;

 

Το νομικό παρασκήνιο της απόφασης

Η συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο, το οποίο πια είναι νόμος στην Αυστραλία, ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2016. Δεδομένου ότι ο προηγούμενος νόμος είχε τεθεί σε ισχύ από το 2001, οι αρμόδιοι είχαν σκοπό να κλείσουν οποιοδήποτε παραθυράκι είχε προκύψει στο νόμο, μετά από τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και το έντονο ενδιαφέρον που είχαν δείξει πολλές στοιχηματικές εταιρείες για δραστηριοποίησή τους στην αγορά της χώρας.

Και όσο και αν η απαγόρευση του live στοιχήματος και του online πόκερ μοιάζουν αυστηρές, υπήρχαν πολλοί συντηρητικοί βουλευτές που ζητούσαν ακόμη αυστηρότερα μέτρα και επιπλέον περιορισμούς. Παρά τις αρνητικές εξελίξεις, πάντως, οι εταιρείες στοιχήματος που καλούσαν τους προηγούμενους μήνες την κυβέρνηση της Αυστραλίας να επικαιροποιήσει τον παρωχημένο νόμο του 2001 ήταν πολλές.

 Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Williamhill και όλα τα στοιχηματικές προσφορές της Williamhill ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη