Εντείνει τον αγώνα της κατά των παράνομων ιστοσελίδων στοιχήματος η Σουηδία

Τις τελευταίες εβδομάδες, η ρυθμιστική Αρχή της Σουηδίας, η Spelinspektionen, έχει εντείνει τις προσπάθειές της να εξαλείψει τον παράνομο στοιχηματισμό από τη χώρα και έχει εντοπίσει δεκάδες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών που προσεγγίζουν Σουηδούς παίχτες χωρίς άδεια. Στη λίστα των στόχων της Spelinspektionen μπήκαν πρόσφατα δύο ακόμη ιστοσελίδες, από τις οποίες οι υπεύθυνοι έχουν ζητήσει επίσημα να αποχωρήσουν, αν δε θέλουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.

Η Σουηδία νομιμοποίησε το 2019 το online στοίχημα και πλέον αρκετές ιστοσελίδες προσφέρουν νόμιμα τις υπηρεσίες τους. Ωστόσο, το παράνομο στοίχημα εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για τους αρμόδιους, αφού πολλές εταιρείες χωρίς άδεια εξακολουθούν να προσεγγίζουν και να δέχονται Σουηδούς παίχτες.

 

Αυστηρές προειδοποιήσεις κατά των παράνομων στοιχηματικών

Όπως ανακοίνωσε, η Spelinspektionen εντόπισε δύο νέες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών που προσεγγίζουν παίχτες από τη Σουηδία. Πρόκειται για τις Direx και N1, οι οποίες έχουν ήδη λάβει επίσημη ενημέρωση και προειδοποίηση, ώστε να σταματήσουν να δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα.

Οι δύο εταιρείες είναι σχετικά άγνωστες και δε διαθέτουν την απαραίτητη άδεια για νόμιμη δραστηριότητα στη Σουηδία. Η Direx έχει άδεια από το Curaçao και γραφεία στη Νότια Αμερική και στην Κύπρο. Αντίστοιχα, η N1 εδρεύει στη Μάλτα και έχει αποκτήσει εκεί την απαραίτητη άδεια. Οι δύο εταιρείες λειτουργούν συνολικά περισσότερες από 50 ιστοσελίδες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι προειδοποιήσεις που έστειλε η Spelinspektionen στις δύο εταιρείες δεν είναι οι μόνες. Τους τελευταίους μήνες, η αρμόδια Αρχή έχει λάβει παρόμοια μέτρα εναντίον συνολικά 23 εταιρειών online στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών (τον προηγούμενο μήνα συνέβη με 10 εταιρείες). Οι περισσότερες υποθέσεις, μάλιστα, έχουν λήξει, αφού οι υπεύθυνοι των εταιρειών προτίμησαν να αποχωρήσουν από τη Σουηδία, παρά να αντιμετωπίσουν τις νομικές συνέπειες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.