Νέοι περιορισμοί για τα online φρουτάκια στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια σειρά από νέους περιορισμούς για τα φρουτάκια του διαδικτύου, προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία των παιχτών. Οι νέοι περιορισμοί αφαιρούν μια σειρά από δυνατότητες που προσφέρουν τα online φρουτάκια, αλλά, όπως φαίνεται, έχουν την έγκριση του BGC (Betting and Gaming Council).

Τα νέα μέτρα ανακοινώθηκαν πριν μερικές ημέρες και, σύμφωνα με το νόμο, θα τεθούν σε ισχύ από τις 31 Οκτωβρίου του 2021. Πρόκειται για ένα μόνο μέρος των νέων μέτρων που θα ξεκινήσουν να ισχύουν για την αγορά τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την αναθεώρηση του ισχύοντα νόμου που πραγματοποιεί η κυβέρνηση.

 

Οι νέοι περιορισμοί στα online φρουτάκια

Η UKGC ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες τα περιοριστικά μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ στα online φρουτάκια, με σκοπό την προστασία των παιχτών από τους κινδύνους του εθισμού στον τζόγο. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την απαγόρευση της ακύρωσης αναλήψεων, το αυτόματο παιχνίδι και την διεξαγωγή παιχνιδιών με χρόνο μικρότερο των 2,5 δευτερολέπτων ανά περιστροφή. Παράλληλα, θα απαγορεύεται οποιαδήποτε επιλογή μπορεί να πραγματοποιεί γρηγορότερα τις περιστροφές σε ένα παιχνίδι, η δημιουργία εντυπώσεων ότι ο παίχτης μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, αλλά και οι ήχοι και οι εικόνες που δίνουν στον παίχτη την εντύπωση ότι έχει κερδίσει, ενώ στην πραγματικότητα έχει εξασφαλίσει κέρδη ίσα ή μικρότερα του αρχικού του πονταρίσματος. Όλοι αυτοί οι περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ από τις 31 Οκτωβρίου και θα είναι υποχρεωτικοί για όλα τα online καζίνο που λειτουργούν νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα νέα μέτρα, πάντως, έχουν την έγκριση του BGC, το οποίο τόνισε ότι η προστασία των παιχτών είναι το πρώτο μέλημα κάθε φορέα της αγοράς. Το BGC, άλλωστε, έχει ξεκινήσει τη δημιουργία ενός νέου κώδικα διεξαγωγής παιχνιδιών που τηρούν τα μέλη του, ο οποίος περιλαμβάνει πολλούς από τους περιορισμούς που ανακοίνωσε η UKGC.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.