Προειδοποιεί για τις παράνομες στοιχηματικές διαφημίσεις η Ουκρανία

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Ουκρανίας, η KRAIL, εξέδωσε μια προειδοποίηση στις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, σχετικά με παράνομες διαφημίσεις που εντόπισε. Οι αρμόδιοι προειδοποίησαν ότι οι διαφημίσεις αυτές πρέπει να αποσυρθούν και πως, σε αντίθεση περίπτωση, θα υπάρξουν ποινικές διώξεις.

Θυμίζουμε ότι, ενώ τα τυχερά παιχνίδια είναι νόμιμα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο στην Ουκρανία, οι περισσότεροι τύποι διαφημίσεων απαγορεύονται. Αυτό σημαίνει ότι οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες δεν είναι σε θέση να διαφημιστούν νόμιμα σε μια σειρά από Μέσα. Φαίνεται, όμως, πως κάποιες από αυτές παραβίασαν το σχετικό νόμο, προκαλώντας την παρέμβαση της KRAIL.
 

Η προειδοποίηση της KRAIL για τις διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών

Η KRAIL προχώρησε σε μια αυστηρή προειδοποίηση προς όλες τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος της χώρας, προκειμένου να τους υπενθυμίσει ότι οι διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών απαγορεύονται ρητά σε επιλεγμένα μέσα, όπως για παράδειγμα οι υπαίθριες πινακίδες. Οι αρμόδιοι, αν και δε μπήκαν σε λεπτομέρειες, ανέφεραν ότι εντόπισαν μια σειρά από παραβιάσεις του νόμου και ζήτησαν άμεση επανόρθωση.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν από τις στοιχηματικές να αποσύρουν κάθε είδους διαφήμιση που δεν επιτρέπεται από τον ισχύοντα νόμο. Οι αρμόδιοι έδωσαν και διορία στις στοιχηματικές εταιρείες, προειδοποιώντας ότι, αν λήξει και δεν έχουν αποσυρθεί οι διαφημίσεις, θα προχωρήσει σε ποινικές διώξεις.

Η KRAIL δεν απειλεί καν με πρόστιμα (μεγάλα ή μικρά), αλλά με ποινικές διώξεις, καθώς θεωρεί ότι οι διαφημίσεις έχουν απαγορευθεί, προκειμένου να προστατεύονται από τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο οι παίχτες. Εφόσον, λοιπόν, υπάρχουν παράνομες διαφημίσεις, πρόκειται για θέμα ασφάλειας του κοινωνικού συνόλου και η τιμωρία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηρή.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.