Η νέα ευρωπαϊκή οδηγία και οι αντιδράσεις της RGA

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο δουλεύουν από κοινού για την αναδιαμόρφωση της οδηγίας της Ε.Ε. για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τομείς, όπως αυτός των online τυχερών παιχνιδιών και του στοιχήματος ειδικότερα.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε πριν λίγο καιρό την πρότασή της για τη νέα οδηγία και το Ευρωκοινοβούλιο δήλωσε πρόσφατα πως επιθυμεί να προχωρήσει σε νέες τροποποιήσεις πάνω σε αυτή. Το σημείο που ενδιαφέρει τους παίχτες του online στοιχήματος, αλλά και τις εταιρίες στοιχημάτων που διατηρούν σχετικές ιστοσελίδες, είναι το άρθρο που επικεντρώνει στα online τυχερά παιχνίδια και τα διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες κατηγορίες δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονται στην οδηγία. Στο συγκεκριμένο άρθρο, λοιπόν, η οδηγία (εφόσον, βέβαια, εγκριθεί) προβλέπει πως οι εταιρείες που διατηρούν ιστοσελίδες με τυχερά παιχνίδια (online στοίχημα, καζίνο ή πόκερ) θα πρέπει να ζητούν περισσότερα στοιχεία από τα νέα μέλη τους και περισσότερα έγγραφα ταυτοποίησης, ταυτόχρονα με το άνοιγμα νέου λογαριασμού. Επιπλέον, σε περίπτωση που ο παίχτης προσχωρήσει σε ποντάρισμα, στοίχημα, κατάθεση ή ανάληψη ποσού άνω των 2.000 ευρώ, τα πιστοποιητικά θα είναι ακόμη περισσότερα.

 

Σύμφωνα με την οδηγία, τα αυξημένα αυτά μέτρα θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Μέχρι σήμερα, τέτοιου είδους μέτρα λαμβάνονταν κατά τη διακριτική ευχέρεια της υπεύθυνης εταιρείας, σε περίπτωση που εντόπιζε ύποπτες συμπεριφορές. Σύμφωνα, μάλιστα, με την RGA (Remote Gambling Association), οι νομοθέτες εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στον online τζόγο. Για το λόγο αυτό, προχώρησε σε διαμαρτυρία, εκφράζοντας την απογοήτευσή της προς το Ευρωκοινοβούλιο και θυμίζοντας πως οι προηγούμενες μέθοδοι ήταν απόλυτα επιτυχημένες.

 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το θέμα δεν έχει λήξει. Άλλωστε, η αρμόδια Επιτροπή της Ε.Ε. μπορεί να απορρίψει τις προτάσεις του Ευρωκοινοβουλίου. Στο κάτω-κάτω, αναμένεται και δεύτερη ακρόαση του προσχεδίου της σχετικής οδηγίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά τις Ευρωεκλογές. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η νέα οδηγία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ (με ή χωρίς τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις που αφορούν στο online στοίχημα) εντός του 2015.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.