Ε.Ε.Ε.Π.: Δημόσια διαβούλευση για την καταπολέμηση ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Οι διαδικασίες για την επερχόμενη ανανέωση της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα συνεχίζονται και οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν την έναρξη της επόμενης διαδικασίας, η οποία αφορά στη θέσπιση κανονισμών που θα καταπολεμήσουν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Η εν λόγω διαδικασία θα ξεκινήσει, όπως και οι προηγούμενες, με μια δημόσια διαβούλευση, κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι θα καταθέσουν τις προτάσεις και τις διαφωνίες τους.

Την έναρξη της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης για τον συγκεκριμένο τομέα της λειτουργίας της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών κήρυξε η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων), η οποία έχει διαθέσει στο κοινό και το σχέδιο του κανονισμού που έχουν προωθήσει οι αρμόδιοι.

 

Η νέα διαδικασία διαβούλευσης για την ελληνική αγορά online τυχερών παιχνιδιών

Η Ε.Ε.Ε.Π. ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης για τον κανονισμό περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και οι εμπλεκόμενοι καλούνται να συμμετάσχουν με τις προτάσεις ή τις διαφωνίες τους, επικοινωνώντας μέσω e-mail με τους αρμόδιους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου.

Ο προτεινόμενος κανονισμός που τίθεται προς δημόσια διαβούλευση αφορά στην καταπολέμηση δύο βασικών παθογενειών των online τυχερών παιχνιδιών και σκοπός του είναι να εξαλείψει κάθε φαινόμενο τέτοιου είδους. Οι αρμόδιοι έχουν προβλέψει μια σειρά από δικλείδες ασφαλείας, προκειμένου να μην είναι δυνατές πρακτικές όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η χρηματοδότηση εγκληματικών ή τρομοκρατικών οργανώσεων και οι φορείς της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών καλούνται να συνεισφέρουν με τις απόψεις τους.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι ένα μεγάλο κομμάτι των απαραίτητων διαδικασιών για την ανανέωση της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών της Ελλάδας έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, δε γνωρίζουμε ακόμα την ημερομηνία που θα κάνει το ντεμπούτο της.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.