Αυξημένα τα έσοδα της ισπανικής αγοράς στοιχήματος το 2018

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Ισπανίας, η DGOJ, ανακοίνωσε τα τελικά οικονομικά αποτελέσματα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών για το 2018 και η εικόνα είναι κάτι παραπάνω από θετική, ειδικά στον τομέα των online τυχερών παιχνιδιών (στοίχημα, καζίνο και πόκερ). Ωστόσο, τα περισσότερα έσοδα της αγοράς προήλθαν και πάλι από τα τυχερά παιχνίδια, με τις λοταρίες να αποτελούν το πλέον αγαπημένο παιχνίδι των Ισπανών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της DGOJ, λοιπόν, τα συνολικά έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών (επίγειων και online) της Ισπανίας άγγιξαν τα 7,77 δις ευρώ μέσα στο 2018, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση, σε σχέση με το 2017.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών

Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η DGOJ δείχνουν ότι τα έσοδα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών σημείωσαν σημαντική αύξηση, σε σχέση με το 2017. Αναλυτικότερα, η αύξηση έφτασε το 22,5%, με τα έσοδα να ξεπερνούν τα 812 εκατομμύρια ευρώ. Αυξημένος ήταν και ο τζίρος, ο οποίος άγγιξε τα 17,8 δις ευρώ. Ειδικά το online στοίχημα, μάλιστα, ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, αφού εξασφάλισε έσοδα 365,3 εκατομμύρια ευρώ.
 

Τεράστια έσοδα και για την αγορά επίγειων τυχερών παιχνιδιών

Ο επίγειος τομέας, από την άλλη, εξασφάλισε έσοδα 2,08 δις ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από αυτόματα μηχανήματα και λοταρίες). Οι λοταρίες, μάλιστα, παρέμειναν το πιο δημοφιλές τυχερό παιχνίδι στην Ισπανία, αφού συγκέντρωσαν έσοδα 4,21 δις ευρώ. Τέλος, χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις του online στοιχήματος, το σύνολο της στοιχηματικής αγοράς (online και επίγειο) εξασφάλισε τζίρο 9,31 δις ευρώ και έσοδα 850,6 εκατομμυρίων ευρώ.


Δείτε πιο αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα της ισπανικής αγοράς το πρώτο τρίμηνο του 2018, το δεύτερο τρίμηνο και το τρίτο τρίμηνο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.