Εντός του 2019 ο νέος ελληνικός νόμος για το online στοίχημα

Εντός του 2019 θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σύνταξη του νέου νόμου για την ελληνική αγορά online στοιχήματος, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε επιστημονική ημερίδα της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων), Ευάγγελος Καραγρηγορίου. Σε μια τέτοια περίπτωση, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η αγορά online στοιχήματος να μπει στη νέα εποχή της κάπου στο 2020, μετά από αρκετές καθυστερήσεις.

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι το αρχικό πλάνο του υπουργείου Οικονομικών, που ανέλαβε να συντάξει το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ήταν να παρουσιάσει το νομοσχέδιο στα τέλη του 2017, λίγο μετά το νέο νόμο για τα επίγεια καζίνο.

Στην ίδια ημερίδα, πάντως, ο κ. Καραγρηγορίου ανέφερε τις πρόσφατες επιτυχίες της Ε.Ε.Ε.Π., ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη για την πάταξη του παράνομου στοιχηματισμού.

 

Σε φάση μετασχηματισμού η ελληνική αγορά

Ο κ. Καραγρηγορίου μίλησε στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο “Ποινική αντιμετώπιση των τυχερών παιγνίων”, που διοργανώθηκε πριν μερικές ημέρες στη Θεσσαλονίκη, από τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Εκτός από το να δώσει μια πρόωρη εικόνα για το χρονοδιάγραμμα του νέου νομοσχεδίου, πάντως, ο κ. Καραγρηγορίου αναφέρθηκε και στις πρόσφατες επιτυχίες της Ε.Ε.Ε.Π.. Πρώτα απ’ όλα, τόνισε ότι η ελληνική αγορά βρίσκεται σε φάση μετασχηματισμού τα τελευταία δύο χρόνια, μία φάση που θα ολοκληρωθεί με το νέο νομικό καθεστώς, ενώ αναφέρθηκε και στις προκλήσεις του παράνομου στοιχήματος.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η Ε.Ε.Ε.Π. εντόπισε 600 παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες την τριετία 2013-2016, θέτοντας τη βάση για τη μαύρη λίστα, η οποία πλέον αριθμεί περισσότερες από 2.700 ιστοσελίδες, με τις περισσότερες (1.700) να έχουν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια του φετινού Μουντιάλ.

 

Τα κενά του ισχύοντος νόμου

Από την άλλη, δύο νομικοί, ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης και η δικηγόρος Γεωργία Ζώη, στάθηκαν στα κενά και τις παραλείψεις του υπάρχοντος νόμου (4002/11). Σύμφωνα με τους δύο νομικούς, ο 4002/11 καθίσταται σε πολλές περιπτώσεις εντελώς αναποτελεσματικός στην πρακτική εφαρμογή του, λόγω σημαντικών κενών, ιδιαίτερα στον τομέα των ποινών για τις παραβάσεις. Και οι δύο συμφώνησαν ότι ο νέος νόμος θα πρέπει να καλύψει αυτά τα κενά, προκειμένου να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος, μα και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.