Εκ νέου απαγόρευση στοιχήματος στην Πολιτεία του Mississippi

Οι τελευταίες εξελίξεις στις ΗΠΑ έχουν οδηγήσει τους υπεύθυνους αρκετών Πολιτειών της χώρας στο να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο νομιμοποίησης του στοιχήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές Πολιτείες να έχουν σπεύσει να συντάξουν και να ψηφίσουν νέους νόμους που, στην περίπτωση που η αγορά στοιχήματος στις ΗΠΑ νομιμοποιηθεί, να είναι σε θέση να δημιουργήσουν και να ρυθμίσουν άμεσα τις αγορές εντός των συνόρων τους.

Παρόλο που οι περισσότερες Πολιτείες σπεύδουν να ψηφίσουν νόμους για να νομιμοποιήσουν το στοίχημα, όμως, η Πολιτεία του Mississippi ακολουθεί την ακριβώς αντίθετη οδό και πρόσφατα παρουσίασε ένα νέο νομοσχέδιο που θα διατηρήσει την απαγόρευση στοιχηματισμού, ακόμη κι αν καταργηθεί ο ομοσπονδιακός νόμος που ισχύει έως σήμερα!

 

Επιλέγουν πλευρά οι Πολιτείες

Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες, οι υπεύθυνοι της Πολιτείας του New Jersey βρίσκονται στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, προκειμένου να πετύχουν την αναθεώρηση του νόμου PASPA του 1992. O εν λόγω νόμος απαγορεύει το στοίχημα, ενώ παράλληλα δεν επιτρέπει σε καμία Πολιτεία (πλην της Nevada) να αποφασίσει αν επιθυμεί να νομιμοποιήσει το στοίχημα εντός των ορίων της. Αν το New Jersey δικαιωθεί, κάθε Πολιτεία θα μπορεί, αν το επιθυμεί, να ανοίξει και να ρυθμίσει την αγορά του στοιχήματος εντός των συνόρων της.

Πολλές Πολιτείες έχουν ήδη δηλώσει τη στήριξή τους στο New Jersey και έχουν ήδη ετοιμάσει νόμους για την επόμενη ημέρα, αν νομιμοποιηθεί το στοίχημα. Το Mississippi, όμως, αποφάσισε να ακολουθήσει αντίθεση κατεύθυνση: ο νέος νόμος θα απαγορέψει το στοίχημα εντός του Mississippi, ακόμη κι αν ο ομοσπονδιακός νόμος PASPA καταργηθεί.

 

Ο νόμος περί στοιχήματος στο Mississippi

Ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει συγκεκριμένος νόμος στο Mississippi που να απαγορεύει το στοίχημα – για αυτό φροντίζει ο ομοσπονδιακός νόμος PASPA. Το νέο νομοσχέδιο, όμως, με αριθμό HB 1113, αναφέρει ρητά ότι “δεν επιτρέπεται κανενός είδους στοιχηματισμός στο αποτέλεσμα οποιουδήποτε αθλητικού γεγονότος, ή σε οποιαδήποτε άλλη πτυχή του, εκτός κι αν πραγματοποιείται στις αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις”. Η τελευταία διευκρίνιση αφορά κυρίως στις ιπποδρομίες και στα fantasy sports.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.