Κατεβάζουν ρολά τα στοιχηματικά πρακτορεία στην Ιρλανδία

Η Ιρλανδία αποτελεί μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε αυστηρά μέτρα για την προστασία από την εξάπλωση του κορωναϊού και τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά. Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις ανάγκασαν την IBA (Irish Bookmaker’s Association) να ανακοινώσει το κλείσιμο των στοιχηματικών πρακτορείων, για την αποτελεσματικότερη προστασία του κοινού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της IBA, για το κλείσιμο των πρακτορείων επίγειου στοιχήματος συμφώνησαν τα περισσότερα μέλη της. Έτσι, όλα τα πρακτορεία θα παραμείνουν κλειστά, τουλάχιστον έως τις 29 Μαρτίου.

 

Η απόφαση της IBA

Η συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με την IBA, ήταν απαραίτητη, για την προστασία του κοινού, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτική. Άλλωστε, η ιρλανδική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει έκτακτα μέτρα, που να αναγκάζουν σε κλείσιμο καταστημάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες που δεν επιθυμούν να κλείσουν τα πρακτορεία τους δεν είναι αναγκασμένες να το κάνουν.

Την απόφαση, τέλος, σχολίασε η εκπρόσωπος της IBA, Sharon Byrne: “Είναι πολύ σημαντικό το να αναλάβει τις ευθύνες του ο τομέας του επίγειου στοιχήματος και να συνεισφέρει στις προσπάθειες να περιοριστεί η εξάπλωση του Covid-19 στην Ιρλανδία. Οι εταιρείες συνεχίζουν να ακολουθούν τις συμβουλές της κυβέρνησης και οι περισσότερες θα φροντίσουν να κλείσουν τις πύλες των πρακτορείων τους εντός των επόμενων ημερών, μόλις ολοκληρωθεί η πληροφόρηση των υπαλλήλων και των πελατών”.

Τέλος, η IBA δεσμεύθηκε να επανεξετάσει την απόφασή της σε μερικές ημέρες και να ενημερώσει για τα επόμενα βήματα των μελών της, πριν τις 29 Μαρτίου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.