Νέα συνεργασία ανάμεσα σε FIFA και ΟΗΕ για την καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων

Η FIFA ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με το τμήμα του ΟΗΕ που καταπολεμά την εγκληματικότητα (UNODC), με σκοπό να λανσάρουν από κοινού μια νέα πρωτοβουλία, η οποία θα καταπολεμήσει αποτελεσματικότερα πρακτικές χειραγώγησης αγώνων στο ποδόσφαιρο. Στόχος της νέας πρωτοβουλίας είναι να ενισχύσει τον τομέα ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μελών της FIFA και παράλληλα να βελτιώσει τη συνεργασία των υπευθύνων με τις αρμόδιες διωκτικές Αρχές, προκειμένου να εντοπίζονται και να διώκονται άμεσα όσοι προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες.

Η κοινή πρωτοβουλία των δύο πλευρών, μάλιστα, αν και θα έχει διεθνή χαρακτήρα, θα ξεκινήσει σε τοπικό δίκτυο. Στόχος των υπευθύνων είναι να δημιουργήσουν έναν τεράστιο αριθμό τοπικών δικτύων καταπολέμησης της χειραγώγησης αγώνων, το οποίο σε βάθος χρόνου θα καλύψει ολόκληρο τον πλανήτη.

 

Η νέα συνεργασία της FIFA με τον ΟΗΕ

H νέα συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει ξεκινήσει και οι υπεύθυνοι σχεδιάζουν ένα πρόγραμμα πληροφόρησης και εκπαίδευσης για τα μέλη της FIFA, ώστε να είναι σε θέση να εντοπίζουν και να καταγγέλλουν περιστατικά χειραγώγησης. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σύντομα και στις 211 αθλητικές ενώσεις που αποτελούν μέλη της FIFA. Παράλληλα, θα δοθεί μεγάλη έμφαση στη συνεργασία των ενώσεων αυτών με τις τοπικές και διεθνείς διωκτικές Αρχές, ώστε να πραγματοποιούνται άμεσα οι σχετικές καταγγελίες.

Με αυτόν τον τρόπο, η FIFA θέλει να δημιουργήσει έναν μεγάλο αριθμό τοπικών δικτύων σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε τέτοιο δίκτυο θα έχει την υποχρέωση να εκπαιδεύει τα μέλη του και να αναλαμβάνει δράση εναντίον της χειραγώγησης αγώνων. Και, μόλις όλα αυτά τα δίκτυα γίνουν λειτουργικά, θα καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη, προστατεύοντας την ακεραιότητα του ποδοσφαίρου. Η FIFA, τέλος, θα δημιουργήσει και μια παγκόσμια πλατφόρμα επικοινωνίας, ώστε οι υπεύθυνοι κάθε δικτύου να επικοινωνούν και να ενημερώνουν για περιστατικά που έχουν εντοπίσει, εντός και εκτός της δικαιοδοσίας τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.