Οδηγίες για τον αποκλεισμό παιχτών τυχερών παιχνιδιών ανακοίνωσε η Ολλανδία

Την 1η Οκτωβρίου του 2021, η Ολλανδία θα αποκτήσει τη δική της νόμιμη αγορά online τυχερών παιχνιδιών και οι νόμιμες ιστοσελίδες θα κάνουν το ντεμπούτο τους, προσφέροντας μια τεράστια ποικιλία υπηρεσιών στους παίχτες. Παράλληλα με την αγορά, όμως, το ντεμπούτο του θα κάνει και το CRUKS, το σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτοβούλως όσοι παίχτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Πρόσβαση στην πλατφόρμα του CRUKS θα έχουν όλες οι ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, οι οποίες θα είναι υποχρεωμένες να αποκλείουν όσους ζητούν εθελοντικό αποκλεισμό.

Ωστόσο, στη βάση δεδομένων του CRUKS θα συμπεριλαμβάνονται και παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού, αλλά δεν έχουν ζητήσει οι ίδιοι τον αποκλεισμό τους. Τον αποκλεισμό τέτοιων παιχτών θα μπορούν να ζητούν οι οικογένειες των παιχτών αυτών, αλλά και οι ίδιες οι ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών.

 

Οι οδηγίες για τον μη εθελοντικό αποκλεισμό

Το σύστημα CRUKS θα μπορεί να λειτουργήσει με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος είναι ο εθελοντικός και, χάρη σε αυτόν, οι παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο και θέλουν να τα λύσουν μπορούν να ζητούν οι ίδιοι τον αποκλεισμό τους, μόνιμο ή για συγκεκριμένο διάστημα. Ο δεύτερος δεν είναι εθελοντικός και δίνει στις οικογένειες των παιχτών τη δυνατότητα να εγγράψουν τον εγγράψουν στο πρόγραμμα και να διακόψουν την πρόσβασή του σε υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών. Την ίδια εξουσία θα έχουν και ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών που εντοπίζουν παίχτες με προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Και στις δύο περιπτώσεις μη εθελοντικού αποκλεισμού, όμως, θα ισχύουν αυστηροί κανόνες. Όσοι εγγράφουν κάποιον παρά τη θέλησή του στο σύστημα CRUKS θα καλούνται να αποδείξουν ότι όντως ο παίχτης αντιμετωπίζει προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Η KSA (Kansspelautoriteit), η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Ολλανδίας, θα εξετάζει κάθε υπόθεση και, έως την τελική της απόφαση, ο παίχτης θα παραμένει αποκλεισμένος.
 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.