Μειώθηκε η συμμετοχή ανήλικων σε τυχερά παιχνίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μια νέα έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, η UKGC (UK Gambling Commission), δείχνει ότι η συμμετοχή ανηλίκων σε τυχερά παιχνίδια έχει μειωθεί μέσα στο 2019. Ωστόσο, στα συμπεράσματα της έρευνας αναφέρεται ότι το πρόβλημα συμμετοχής ανηλίκων σε τυχερά παιχνίδια παραμένει σοβαρό και απαιτείται να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα.

Άλλωστε, τα ποσοστά των ανηλίκων που έχουν συμμετάσχει μέσα στο 2019 σε τυχερά παιχνίδια έχουν μεν μειωθεί, σε σχέση με το 2018, αλλά παραμένουν σε ανησυχητικά επίπεδα.

 

Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας

Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos MORI και εξετάζει την σχέση των ανηλίκων με τρεις κατηγορίες παιχνιδιών: τα τυχερά παιχνίδια που απευθύνονται και ανήλικους (διαγωνισμοί κτλ.), τα τυχερά παιχνίδια που απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες (στοίχημα, καζίνο κτλ.) και τα παιχνίδια που θυμίζουν τυχερά παιχνίδια (σε social media και βιντεοπαιχνίδια).

Από τη δημοσκόπηση προέκυψε ότι το 11% των ερωτηθέντων (ηλικίας από 11 έως 16 ετών) έχει συμμετάσχει τουλάχιστον μία φορά σε ένα από τα παραπάνω τυχερά παιχνίδια, χρησιμοποιώντας δικά τους χρήματα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας. Το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2018 (14%), αλλά παραμένει ανησυχητικό, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της έρευνας.  

Η ίδια έρευνα ασχολήθηκε και με “ανεπίσημα” τυχερά παιχνίδια, όπως στοιχήματα και παιχνίδια της τράπουλας μεταξύ φίλων. Στους συγκεκριμένους τομείς αποκαλύπτεται ότι το 5% των ανηλίκων συνηθίζει να βάζει στοιχήματα με φίλους (έναντι πραγματικών χρημάτων), ενώ το 3% παίζει παιχνίδια της τράπουλας, πάλι με φίλους, ποντάροντας πραγματικά χρήματα.

Η έρευνα, τέλος, ασχολήθηκε και με τη διείσδυση των τυχερών παιχνιδιών στην καθημερινότητα των ανηλίκων, μέσω της διαφήμισης. Το 69% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει πληροφορηθεί για χορηγίες και διαφημιστικές καμπάνιες στοιχηματικών εταιρειών, ενώ το 83% τόνισε ότι τέτοιου είδους καμπάνιες δεν τους έχουν επηρεάσει, προκειμένου να συμμετάσχουν σε τυχερά παιχνίδια.

Τέλος να θυμίσουμε πως στις αρχές του 2019 η UKGC είχε ανακοινώσει μια νέα σειρά μέτρων με σκοπό να προστατέψει ακόμη περισσότερο τους ανήλικους αλλά και τις κοινωνικές ομάδες υψηλού κινδύνου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.