Την αποτελεσματικότητα του μπλοκαρίσματος πληρωμών εξετάζουν οι νορβηγικές Αρχές

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών της Νορβηγίας, η Lotteritilsynet, έχει αποφασίσει εδώ και πολλά χρόνια να διατάξει το μπλοκάρισμα πληρωμών προς τις στοιχηματικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα και τώρα έχει ξεκινήσει μια έρευνα, σχετικά με την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των νορβηγικών τραπεζών, οι οποίες θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων και την υποστήριξη των πελατών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 

Η έρευνα της Lotteritilsynet για το μπλοκάρισμα πληρωμών

Το μέτρο του μπλοκαρίσματος πληρωμών ισχύει από το 2010 στη Νορβηγία και οι τράπεζες της χώρας έχουν λάβει τη διαταγή να μην επιτρέπουν καμία πληρωμή προς και από στοιχηματικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα.

Τώρα, οι υπεύθυνοι των τραπεζών θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα κρίνουν την αποτελεσματικότητα του μέτρου. Στην έρευνα θα συμμετάσχουν ανώνυμα οι 170 τράπεζες της Νορβηγίας, προκειμένου να απαντηθεί το εξής βασικό ερώτημα: έχει βοηθήσει το μπλοκάρισμα πληρωμών στην καταπολέμηση των παράνομων στοιχηματικών ιστοσελίδων στη χώρα;

Σκοπός των αρμοδίων, επίσης, δεν είναι μόνο να μάθουν πώς οι τράπεζες εφαρμόζουν το μέτρο, αλλά και το πώς το επικοινωνούν στους πελάτες τους. Άλλωστε, κανένα μέτρο δε μπορεί να σταθεί το ίδιο αποτελεσματικά, αν δεν υπάρχει η απαραίτητη ενημέρωση για τους κινδύνους που κρύβουν οι συναλλαγές με παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος.

Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, τέλος, θα αναλυθούν από ειδικούς, προκειμένου να αποφασιστεί αν χρειάζονται επιπλέον μέτρα για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος (και ποια θα πρέπει να είναι αυτά).

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.