Πανίσχυρη θα είναι η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Ιρλανδίας

Η Ιρλανδία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, καθώς ετοιμάζεται να περάσει σε ένα νέο νομοθετικό καθεστώς της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Ο νέος νόμος έχει καθυστερήσει πολύ, αλλά αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο φθινόπωρο και να τεθεί σε ισχύ έως το τέλος του χρόνου.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που θα φέρει ο νέος νόμος είναι η δημιουργία μιας αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, η οποία απουσιάζει σήμερα από την Ιρλανδία. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, μάλιστα, η νέα αυτή Αρχή θα είναι πανίσχυρη και θα έχει τη δυνατότητα να εποπτεύει και να ελέγχει αποτελεσματικά την αγορά, η οποία μέχρι και σήμερα είναι αναγκασμένη να αυτορυθμίζεται.

 

Η νέα ρυθμιστική Αρχή της Ιρλανδίας

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας, το σχετικό νομοσχέδιο έχει προετοιμαστεί και θα παρουσιαστεί σύντομα στο Κοινοβούλιο. Σε αυτό προβλέπεται και η δημιουργία μιας αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, η οποία αποτελεί μέχρι σήμερα τη μεγάλη απούσα από την αγορά της Ιρλανδίας και η δημιουργία της αποτελεί πάγιο αίτημα πολλών φορέων της αγοράς (και όχι μόνο), οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να αυτορυθμίζονται.

Η νέα αυτή Αρχή θα είναι πανίσχυρη, σύμφωνα με τον υπουργό, καθώς θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες σε κάθε πτυχή λειτουργίας της αγοράς. Παράλληλα, θα έχει στο πλευρό της έναν υπερσύγχρονο και αυστηρό νόμο, ο οποίος δε θα αφήνει κανένα περιθώριο για νομικά κενά και παραβίαση των κανόνων λειτουργίας της αγοράς. Ο υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι ένας από τους κυριότερους σκοπούς της νέας Αρχής θα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο υπουργός, πάντως, δεν αναφέρθηκε στο θέμα της απαγόρευσης των στοιχηματικών διαφημίσεων, που αποτελεί αρκετά τους φορείς της αγοράς της Ιρλανδίας τις τελευταίες εβδομάδες. Θυμίζουμε ότι έχει ζητηθεί η απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων ή έστω η προβολή τους μόνο το βράδυ, ώστε να προστατεύονται αποτελεσματικότερα οι ανήλικοι.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.