Αγγλία: Παραίτηση υπουργού λόγω καθυστέρησης του στοιχηματικού νόμου

Η υπουργός Αθλητισμού της Αγγλίας, Tracey Crouch, ανακοίνωσε την Πέμπτη την παραίτησή της, εξαιτίας της κάθετης διαφωνίας της στην απόφαση να καθυστερήσει η εφαρμογή του νέου στοιχηματικού νόμου στη χώρα. Θυμίζουμε ότι η αγγλική κυβέρνηση αποφάσισε μεταξύ άλλων την εντυπωσιακή μείωση των ανώτατων ποσών πονταρίσματος στα μηχανήματα αυτόματου στοιχηματισμού, αλλά και την αύξηση της φορολογίας των στοιχηματικών εταιρειών. Ενώ, όμως, τα νέα μέτρα αναμένονταν να τεθούν σε ισχύ τον Απρίλιο του 2019, αποφασίστηκε η αναβολή τους για τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου.

Αυτή η καθυστέρηση στην επιβολή του νέου νόμου ήταν που ανάγκασε σε παραίτηση την υπουργό Αθλητισμού. Η πρώην υπουργός, μάλιστα, χαρακτήρισε αδικαιολόγητη τη συγκεκριμένη καθυστέρηση.

 

Προσωπικό στοίχημα της υπουργού ο νέος νόμος

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των αγγλικών εφημερίδων, η υπουργός Αθλητισμού ήταν η κυριότερη υπέρμαχος του νέου νόμου, ο οποίος στόχευε στο να μειώσει τα φαινόμενα εθισμού στον τζόγο που ενδεχομένως προκαλούσαν τα μηχανήματα αυτόματου στοιχηματισμού, αλλά και να αυξήσει τα έσοδα του κράτους από τη φορολογία των στοιχηματικών εταιρειών. Ωστόσο, η καθυστέρηση στην επιβολή του ανάγκασε την υπουργό σε παραίτηση, αφού η ίδια θεωρεί απόλυτα αδικαιολόγητη μια τέτοια εξέλιξη.

Μετά την ανακοίνωση της παραίτησης, όμως, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, απέστειλε προσωπική επιστολή στην πρώην υπουργό, αναφέροντας ότι τα αρχικά σχέδια έκαναν λόγο για τον Απρίλιο του 2020 και ότι η επιβολή του νόμου τον Οκτώβριο του 2019 αποτελούν μια σημαντική επιτυχία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καμία πλευρά δε μοιάζει απόλυτα ικανοποιημένη από το νέο νόμο. Οι στοιχηματικές εταιρείες θεωρούν ότι θα χάσουν σημαντικά έσοδα από τον περιορισμό στα μηχανήματα αυτόματου στοιχηματισμού, που σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας, θα προκαλέσει το κλείσιμο καταστημάτων και εταιρειών. Ωστόσο, η καθυστέρηση επιβολής του νόμου χρυσώνει κάπως το χάπι. Από την άλλη, πολλοί αρμόδιοι συμφωνούν με την Crouch και χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητη την καθυστέρηση επιβολής του νόμου.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.