Μειωμένα αναμένονται τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Ευρώπης το 2020

Η EGBA (European Gaming and Betting Association) και η εταιρεία ερευνών H2 Gambling Capital προχώρησαν στη δημοσίευση μιας έρευνας, από την οποία προκύπτουν προβλέψεις για τα φετινά έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στο σύνολο της Ευρώπης, και τα αποτελέσματα είναι μεν αναμενόμενα, αλλά σε κάθε περίπτωση αρνητικά. Σκοπός της έρευνας ήταν να υπολογίσει τα έσοδα που θα χάσουν οι νόμιμες αγορές τυχερών παιχνιδιών ανά την Ευρώπη, εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα έσοδα των αγορών τυχερών παιχνιδιών της Ευρώπης θα είναι μειωμένα κατά σχεδόν 25%, εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία, ειδικά στους τομείς του επίγειου στοιχήματος και των υπόλοιπων επίγειων τυχερών παιχνιδιών.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την έρευνα των δύο φορέων, τα έσοδα των ευρωπαϊκών αγορών τυχερών παιχνιδιών ανά την Ευρώπη δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 75,9 δις ευρώ μέσα στο 2020. Πρόκειται για μια μείωση της τάξης του 23%, σε σχέση με τα 98,6 δις του 2019.

Η έρευνα δείχνει ότι τα έσοδα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών της Ευρώπης θα είναι αυξημένα κατά 7% μέσα στο 2020 και θα φτάσουν τα 26,3 δις ευρώ, έναντι των 24,5 δις του 2019. Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, παρά το “νεκρό” διάστημα που προκάλεσε η διακοπή των αθλητικών διοργανώσεων κατά την άνοιξη του 2020. Ωστόσο, τα έσοδα των επίγειων τυχερών παιχνιδιών αναμένεται να μειωθούν κατά 33%, από τα 74,1 δις ευρώ του 2019 στα 49,6 δις ευρώ το 2020. Η μεγάλη μείωση εσόδων στα επίγεια τυχερά παιχνίδια οφείλεται στα απανωτά lockdown του 2020, τα οποία εξακολουθούν να υφίστανται ακόμα και μερικές ημέρες πριν το τέλος της χρονιάς.

Οι προβλέψεις για το μέλλον, πάντως, είναι αισιόδοξες, αφού από την έρευνα προκύπτει περαιτέρω αύξηση των εσόδων των online τυχερών παιχνιδιών τα επόμενα χρόνια, τα οποία θα φτάσουν στο 33,6% των συνολικών εσόδων έως το 2025.

Δείτε τις εκτιμήσεις της H2 Gambling Capital για την παγκόσμια αγορά τυχερών παιχνιδιών για το 2020.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.