Επανέρχεται το ζήτημα της νομιμοποίησης του online στοιχήματος στη Νέα Υόρκη

Αν και στο παρελθόν ήταν κατηγορηματικά αντίθετος ως προς τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος, ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, φέρεται πλέον να προσφέρει την στήριξή του για τη δημιουργία ενός σχετικού νομοσχεδίου. Ο Cuomo θα μιλήσει σε μερικές ημέρες στους Εκπροσώπους της Πολιτείας και αναμένεται να ανακοινώσει πως τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης του online στοιχήματος.

Πρόκειται για μια στροφή 180 μοιρών στο συγκεκριμένο θέμα, αφού από τις πρώτες ημέρες των σχετικών συζητήσεων, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είχε εκφράσει την αντίθεσή του στη νομιμοποίηση του online στοιχήματος. Η Νέα Υόρκη έχει ήδη νομιμοποιήσει το επίγειο στοίχημα, αλλά έως τώρα φαινόταν σχεδόν ακατόρθωτο να πειστούν οι αρμόδιοι για την επέκταση της αγοράς και στον online τομέα.

 

Αλλαγή πλεύσης για την Πολιτεία της Νέας Υόρκης

Ωστόσο, έχουν αλλάξει πολλά από την πρώτη φορά που ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κατέθεσε τις αντιρρήσεις του για τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος. Η Πολιτεία, όπως και ολόκληρη η χώρα, έχει δεχθεί σοβαρά οικονομικά πλήγματα, εξαιτίας της πανδημίας, και τα περιοριστικά μέτρα έχουν μειώσει τα έσοδα των επίγειων καζίνο από το στοίχημα, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί και τα δημόσια έσοδα. Φαίνεται, λοιπόν, πως με τα νέα δεδομένα, η νομιμοποίηση του online στοιχήματος μπορεί να φέρει σημαντικά έσοδα στην Πολιτεία, κάτι που έχει μεγάλη ανάγκη.

Βέβαια, ακόμα κι αν αποφασιστεί η νομιμοποίηση του online στοιχήματος από τους αρμόδιους, θα πρέπει να μεσολαβήσουν αρκετές διαδικασίες έως το επίσημο ντεμπούτο της αγοράς. Όπως έχει προαναφέρει και ο Cuomo, η νομιμοποίηση αντιτίθεται στο Σύνταγμα της Πολιτείας, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει συνταγματική αναθεώρηση, η οποία είναι δυνατή μόνον μέσω δημοψηφίσματος. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα αργήσουμε αρκετά να δούμε το online στοίχημα να νομιμοποιείται στη Νέα Υόρκη.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.