Αρμοδιότητες για τους στημένους αγώνες ζητά η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Η ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) σκοπεύει να στείλει επίσημη επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, προκειμένου να του ζητήσει περισσότερες αρμοδιότητες στον τομέα των στημένων αγώνων στον ελληνικό αθλητισμό. Η Επιτροπή θα ζητήσει ακόμη και την αρμοδιότητα να τιμωρεί τους εμπλεκόμενους σε αγώνες που η UEFA και η εταιρεία Sportradar θεωρούν ύποπτους για χειραγώγηση.

 

Δικαιοδοσία για επιβολή κυρώσεων

Αναλυτικότερα, τα μέλη της ΕΕΑ πραγματοποίησαν μια συζήτηση πάνω στο θέμα πριν μερικές ημέρες και αναζήτησαν τρόπους που θα τους επιτρέψουν να αποκτήσουν περισσότερες αρμοδιότητες στο θέμα των στημένων αγώνων. Μετά τη συζήτηση, αποφασίστηκε να στείλουν μια επιστολή στον αρμόδιο υφυπουργό και να του ζητήσουν να τους παρέχει τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων στους εμπλεκόμενους.

Η δυνατότητα θα τους δοθεί μέσω μιας νέας διάταξης στον αθλητικό νόμο, η οποία θα αναφέρει ρητά το δικαίωμα της ΕΕΑ να τιμωρεί όσους εμπλέκονται σε αγώνες που η UEFA και η Sportradar έχουν χαρακτηρίσει ύποπτους προς χειραγώγηση.

 

Οι σημερινές αρμοδιότητες της ΕΕΑ

Το παρόν νομικό πλαίσιο δε δίνει την αρμοδιότητα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να τιμωρήσει όσους εμπλέκονται σε ύποπτους προς χειραγώγηση αγώνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι έως τώρα υποθέσεις κατέληξαν με το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για ενδεχόμενη χειραγώγηση, με αποτέλεσμα να μην εντοπίζονται ούτε ποινικές ούτε διοικητικές ευθύνες. Κάτι τέτοιο θα αλλάξει, όμως, αν η ΕΕΑ αποκτήσει την αρμοδιότητα να τιμωρεί όσους εμπλέκονται σε ύποπτους αγώνες.

Να σας υπενθυμίσουμε πως η Sportsradar είχε εντοπίσει 50 ύποπτους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.